Az első igazi lehetőség a Vásárhely előtt adódott, Hódi Katalin sistergős bombája a kapufán csattant. A vendég kapusnak ezen kívül is akadtak védeni valói, míg Tóth Zsuzsa inkább lábbal avatkozott sokszor játékba. Az első fél óra elteltével büntetőhöz jutottak a vendégek, amit az egész mérkőzésen kiválóan teljesítő Szűcs Enikő értékesített is.(0-1) A kezdeti sokkból felocsúdva újra magához ragadta a kezdeményezést a hazai együttes, azonban a támadásokból kevés helyzet alakult ki. A második félidőben a HFC türelmes és precíz játéka egyenlítést eredményezett. Az első félidei kapufája után Hódi Katalin már gólt is lőtt.(1-1) Kovács Dóra fejese után ismét a kapufa mentette meg a vendégeket a góltól. A 85. percben azonban mégis a szegediek örülhettek, hiszen Galicz Andrea megszerezte a vezetést.(1-2) A mindent egy lapra feltevő, kitámadó vásárhelyiek a 90. percben megkapták a harmadik gólt is.(1-3) Soós Zoltán tanítványai így az őszi mérkőzéshez hasonlóan ismét vereséget szenvedtek a Szegedi Vasutas lányaitól.


Soós Zoltán:”Először is le a kalappal Molnár Zoltán kollegám előtt, aki a megyei női bajnokság szokásaitól eltérően nem cél-futballra tanítja játékosait. Sokkal inkább a sok passzos játék híve – csak úgy, mint én. Két jól játszó csapat mérkőzésén az a csapat nyert, amelyik jobban értékesítette a helyzeteit. Az eredménytől függetlenül büszke vagyok a lányainkra, mert védekezésben és támadásban is centire pontosan azt tették, amit kértem. Jobb helyzetkihasználással és a kapufák kicsivel barátságosabb hozzáállásának köszönhetően ez az eredmény simán alakulhatott volna fordítva is. A tavasszal az eredmények nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna, de fiatal csapatom rengeteget fejlődött. Nagyon alázatos és tehetséges lányok alkotják az együttesem, akiknek a rutintalanság a legfőbb gyengeségük – de ez idővel majd “ragad rájuk”, ha keményen dolgoznak. Kis kitekintéssel ezúton is gratulálok a Hódmezővásárhelyi FC férfi megye 1-es bajnokcsapatának!”

Hódmezővásárhelyi FC – Szegedi VSE 1-3

HFC:Tóth Zsuzsa-Borsodi Nikolett,Mucsi Maja,Gyevi-Szabó Viktória-Orovecz Éva,Kiss-Molnár Nikoletta,Kovács Dóra,Hódi Katalin-Deák Bianka,Jesenszki Dóra

Csere:Fehér Ágnes,Balázs Csenge,Gábor Mónika,Gugolya Bianka,Kispál Kitti,Réczi Éva

Gólszerzők: Hódi Katalin, illetve Szűcs Enikő (2), Galicz Andrea

Czibere Adrián