– A városvezetés kifejezetten odafigyel a sportegyesületek támogatására – mondta Czirbus Gábor alpolgármester csütörtökön a makói sportcsarnokban tartott sajtótájékoztatón. Az önkormányzat korábban egy konzultációt kezdeményezett sport témában. A sport@mako.hu-ra már szép számmal érkezett a helyiektől különféle észrevétel, hozzászólás. Egy kérdőív is felkerül a város honlapjára, melyet kitöltve az önkormányzat segítséget kap ahhoz, merre induljon el a sportfejlesztés terén.

Már két egyesület is megkereste a városvezetést, hogy segítsenek. A Maros-menti Utánpótlás FC egy új öltözőkomplexumot szeretne az Erdei téri sportpályán, a kézilabdások pedig a sportcsarnok felújítása érdekében fordultak az önkormányzathoz. A lakosok aláírásukkal támogathatják a városi sportlétesítmények rendbetételét. Pályázatok benyújtásakor ezeket is becsatolják, így a bírálók látják, hogy a makóiak is kiállnak a helyi sportért. Czirbus Gábor köszönetét fejezte ki Lázár Jánosnak, hogy segített a makói kluboknak abban, hogy részesülhessenek a társasági adókból.

– Korábban négy kézilabda egyesület működött a városban – nyilatkozta Tóth István, a Makó KC nemrég megválasztott elnöke. Régebben külön-külön klubban edzettek a fiatalok, a nők, a férfiak és azok, akik már nem versenyszerűen űzték ezt a sportágat. A költségeket jelentősen csökkentette az egyesítés, valamint pályázatok terén is jóval ütőképesebb egy nagy taglétszámú szervezet, mint négy kicsi. A városban jelenleg 250-en kézilabdáznak. Az új elnök reméli, hogy a későbbiekben nő a számuk.

– Idén szeptemberben lesz 15 éves a csarnok, így számos eleme megérett a felújításra – vette át a szót Márton Imre, a Makó Városi Kulturális és Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Elsőként a tetőt kell kijavítani, mert nagyobb esőzések után áll a víz a küzdőtér parkettáján. Emellett a világítás is elavult, valamint az idős kazánok közül is már csak egy üzemel. Ezen kívül festeni is kell, mivel nem csupán sporteseményeknek, hanem városi rendezvényeknek is helyt ad a csarnok.

Munkatársunktól. K.