Szép számmal érkeztek nyugdíjasok kedden a makói Hagymatikumba. Csongrád megye különböző településeiről érkező időseknek ugyanis találkozót és egészségnapot szerveztek a fürdőben. – Idén már második alkalommal tartottuk meg ezt a programot – mondta Scheitzner Beáta, a Hagymatikum igazgatója. A Magyar Vöröskereszt és a Makói Egészségfejlesztési Iroda közreműködésével egészségügyi szűréseket is végeztek a helyszínen.

A szegedi Kónya Istvánné nem először látogatott el a makói gyógyfürdőbe. – Mikor legutóbb itt jártam, lefotóztak, s a képemet feltették ezt a rendezvényt népszerűsítő plakátra – árulta el nevetve a hölgy. Tréfásan meg is jegyezte: így most ő lett a Hagymatikum arca. Kónya Istvánné kíváncsi egészségügyi állapotára, így valamennyi szűrésen részt vett.

A szűrések mellett a fürdő szolgáltatásait ingyenesen kipróbálhatták a vendégek. Így többek között az iszappakolást vagy a masszázst. A létesítmény emeletén szárazföldi gyógytornára invitálták a nyugdíjasokat. Az élménymedencében pedig vízi tornát szerveztek nekik.

Tamasi Antal második alkalommal jött el a találkozóra. – Sajnos a koleszterinszintem magas, gyógyszert is szedek rá, így fontos, hogy tisztában legyek a pontos értékével – mondta a királyhegyesi férfi. A medencéket nem próbálta ki, csak a szűréseken vett részt. Amúgy nagyon szeret fürdőkbe járni, többször volt már Gyulán, Tapolcán és Hévízen is.

Az egész napos programsorozat nem csupán az egészségről, hanem a szórakozásról is szólt. A medencékben vidáman beszélgettek egymással az idősek. Régi történeteket elevenítettek fel. Az étteremben pedig a makói Luigi énekelt nekik.

Készült az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda megbízásából.

Munkatársunktól. K.