A zárónapon is sokan a fesztivál mellett voksoltak. Annak ellenére, hogy vasárnap volt, népes tömeg gyűlt össze ismét a Kossuth téren, nem unatkoztak a sörcsapolók.

Több generáció szórakozott együtt, sokan kisgyerekkel érkeztek a rendezvényre.

Az idősebb korosztály képviselői is alkalmat találtak egy-egy hangulatos beszélgetésre.

Délután négy órakor elkezdődött a „We love Vásárhely koncert-maraton”, amelyen helyi zenekarok szórakoztatták a közönséget. Először a Twentees, majd a Pop Filter, végül pedig a Rockefeller zenéje töltötte be a teret.

Az első együttes bulija után chilievő versenyt rendeztek, amelyre öt bátor fiatal jelentkezett. Hornyák István Szentlőrincről hozta magával a csípős zöldségeket. Mérnökként számokban fejezte ki a chilik erősségét, amelyet az ún. Scoville-skálán mérnek. A „leggyengébb” termék 60 ezer SHU-s, míg a legerősebb – a trinidadi skorpió 2 millió – SHU-s volt.

A versenyzők hősiesen végigették a szószokat és szárított chili paprikákat, mondhatni fej-fej mellett haladt a küzdelem, azonban Oncsó Krisztián bírta legtovább tejivás nélkül, ugyanis aki a csípőst ízt tejjel csillapította, kiesett a versenyből. „A legerősebb szósz ki szokta fektetni az embereket, ő pedig a szárított chilibe beleharapva még mosolygott is” – értékelte a győztes teljesítményét Hornyák István.

„Így a negyedik napon rendkívül boldog vagyok, nagyon sokan voltunk” – kezdte portálunknak adott interjúját Kisházi Sándor (fotónkon bal oldalt), a rendezvény egyik szervezője. „Pozitív a Vásárhelyen, és a környéken élők hozzáállása. A kiállító partnerektől azt hallottam, hogy klassz barátságok születtek, érdeklődő, fogékony emberek jöttek el a rendezvényre” – folytatta.

Megkérdeztük, hogy mely programokat ítélte a legsikeresebbeknek. „Charlie nagyon tetszett az embereknek, sokan kilátogattak a koncertre. Nagy sikert aratott a hőlégballonozás is. Kicsit fáj a szívünk, hogy bejött egy olyan légköri tényező, ami miatt nem lehetett olyan magasra felszállni, mint amit eredetileg terveztünk. Nagyot szólt az Ocho Macho, Wolf Katit is szerette a közönség, csak úgy mint a vásárhelyi bandákat” – mondta Kisházi Sándor, aki szeretné, ha a jövőben egy helyett, kettő vagy három zenés helyszín is lenne a Kézműves Sörök Fesztiválján, mindez azonban „még a jövő zenéje.”

Rozgonyi Ádám