Növények az életünkben – ételünkben című projektnap a HSZI Corvin Mátyás Tagintézményében. Az iskola a programokkal csatlakozott a 3. Nemzetközi  Növény Nap “Fascination of Plants Day” 2015. májusi rendezvénysorozataihoz. A programok több helyszínen zajlottak csütörtökön.

Európai Uniós tanórák voltak a klímapolitkáról, meghívott előadó segítségével, Szekeres Ildikó személyében. Virágok a terítéken: az iskola tankonyháján a cukrásztanulók által készített levendulás és gyömbéres kekszet, medvehagymás sós rudat kóstolhattak a diákok, a kóstolót ehető virágok bemutatójával kötötték össze. A Környezetvédelmi Információs Központban interaktív órának lehettek részesei a diákok, melyet a növényi drogokról és azok élettani hatásairól szólt, majd ehhez kapcsolódóan prevenciós programokra is ellátogathattak a corvinosok. Egy kisebb csoport ellátogatott a növényvédő állomásra, ahol megismerkedhetett a növényi eredetű élelmiszerek vizsgálati módszereivel. De volt internetes vetélkedő a rejtelmes növényi életről is.

Látogatás a Téglagyári kubik tanösvényhez: sulinet növényhatározó mobilapplikáció kipróbálása és kemencés zöldséglepény és pizza sütése zajlott. És vetítettek filmet is: Növények birodalma.

Urbán Gergő 9. osztályos tanuló saját rajzaiból készült kiállítás, amely pedig a folyosót díszíti. Az eladónak tanuló fiatalember olyan művészek portréiból rakta össze kiállítását, akik szorosan köthetők a növényekhez. Például Michael Jackson, Marilyn Monroe, Bob Marley alakjaival találkozhat az érdeklődő. Gergő elmondta, hogy kisgyerekkora óta foglalkozik a rajzolással. Akinek megtetszenek az ifjú művész alkotásai, annak megvásárlásra is lehetősége van.

A programokat látványos kísérletekkel zárták.

 

G.