Négy osztály – az informatika, elektronika, gépészet és a mezőgazdaság szakmacsoport – végzősei ballagtak el a Gregusból, egy híján százan. A csengő jelzésére az osztályok elindultak, és a ballagási ünnepség helyszínéig, a tornateremig sétáltak.

A vendégek egy része az iskola aulájában kivetítőn, a másik része pedig a tornateremben követte figyelemmel az eseményeket. Közel ezren lehettek.

Több diák adta be felvételi jelentkezését felsőoktatási intézménybe. Jellemző, hogy szakirányba, az elsajátított ismereteknek megfelelően mennek továbbtanulni – tudtuk meg Nagy Zsuzsanna intézményvezetőtől. „Itt az idő, hogy egy pillanatra megálljunk, és értékeljük az elmúlt négy évet, és a jövőbe is előre tekintsünk” – fogalmazott beszédében, amelyben köszönetet mondott a pedagógusok, szülők munkájáért és segítségéért.

Ezután a 11. évfolyam nevében Sajtos Máté 11. b osztályos tanuló, a ballagó diákok nevében pedig Fejes Krisztofer 12. d osztályos diák búcsúzott.

Sok éves hagyomány, hogy a Gregus ballagási ünnepségén díjazzák a négy középiskolai év során kiemelkedő tanulmányi eredményt elért tanulókat. A Kossuth Iskola Alapítvány, és a Gregus Máté Alapítvány Tehetséges tanulókért elismeréseit Nagy Zsuzsanna adta át (díjazottak névsora a cikk végén).

Az ünnepség zárásaként a végzős diákok átadták az iskolazászlót a 11-eseknek.

Rozgonyi Ádám

 

Elballagtak:


Díjazottak:

Alma-mater I. Papdi Pál 12. d

Alma-mater II. Hangya József 12. a

Közösségi díj:

Kiss Attila 12. a

Ötvös Márk 12. a

Tárgyjutalom:

Buknicz Péter 12. a

Jurcsisin Martin 12. b

Kiss Viktor 12. b

Bihacsy László 12. b

Branovacki Dániel 12. d

Tóth Orsolya 12. d

Lőkös Éva 12. d

Szekeres Márton 12. d