Számos programmal készülnek a munkát (lazábban) megünnepelni a székkutasi Sportcentrum környékén. A gyerekeket állatsimogató, népi fajátszótér, arcfestés várja. A galamb és baromfi kiállítás azoknak szól, akik nem félnek a tollas jószágoktól. A felnőtteket kötélhúzás, sörivó verseny, birkapörkölt főzőverseny, motorok, kemény koncertek.

A Székkutasi Motoros Baráti Kör délelőtt 9 óra magasságában indult el egy emléktúrára, melyet egyben szezonnyitónak is tekinthetünk. 12 óra után azonban leparkolnak majd, és kiállítják a kíváncsi szemek elé járgányaikat. Ezt követően jöhetnek a pörköltök. Citeramuzsikát Solymosi András szolgáltatja majd, és régi juhász eszközöket lehet majd megismerni Kis Miklós juhász jóvoltából. Szórakozásnak ott lesz a baranta foglalkozás, az I. Székkutasi Parasztolimpia: ötfős csapatok vetélkednek, ahol asszonytolás talicskában, gumicsizma-hajítás, patkó-dobás, traktorgumi-gurítás lesznek a feladatok. De egy zenés, szórakoztató előadás is lesz Kéri Ferenc: Az alkohol öl címmel, melyből kiderül: „az alkoholnak milyen hatása van a mi Aladárunkra. Nehéz leszoktatni egy alkoholistát az italról, de azért meg lehet próbálni. Bizony megviseli az embert, ha rájövünk, hogy az alkohol öl.”

De este sem lehet henyén heverni, erről a Neon Arrow Band, Rockefeller és Jump Rock Band zenekarok gondoskodnak majd.

 

G.

(A címben szereplő idézet a Kispál és a Borz: A tizenháromezredik című dalból származik, melynek szövegírója Lovasi András)