– Akár visszarepültünk volna a nyolcvanas évekbe – nevette el magát egy középkorú férfi pénteken a makói Maros-parti majálison. Ugyanis az ifjúkorának május elsejei jelentek meg a képzeletében, ahogy végigpillantott a vásározók és vurstlisok között. A céllövölde szinte semmit sem változott: kis puskával kellett lőni a pálcikákra erősített ajándékokért.

Körhinta nélkül nem is majális a majális. Az óriási láncokokn lógó székek össze-vissza himbálóznak a levegőben, miközben forog a szerkezet. – Akkor sem ülök föl rá! Sajnálom azt a jó kis hot-dogot, amit az előbb megettem! – jelentette ki egy fiatalember a barátainak. Kovács Pétert végül is nem sikerült meggyőznie a többieknek, így ő lent maradt. – Gyerekként is féltem ettől a szerkezettől, ez mostanra sem változott meg – árulta el.

A programok sem hiányoztak a makói majálisról. Délben, a jó ebédhez szóló nótáról Antal Imréné nótaénekes és Fodor József citerás gondoskodott. Több tánccsoport is fellépett, így Broadway Dance Sport Egyesület, a Makói Majorette Egyesület és a Feel Good Dance Company. A Makó Budo Klub szakosztályai is bemutatkoztak. A közönség ökölvívóknak, aerobikosoknak, taek-wondósok és battodósoknak tapsolhatott.

Három oktatási intézmény, a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola, a József Attila Gimnázium és a Návay Lajos Szakképző Iskola diákjai is felléptek a majálison. Késő délután a keményebb műfaj kedvelőit várták a színpad elé. A Ma-Rock, a Metalstorm és a Steel koncertezett.

Munkatársunktól. K.