Makón a Szent István Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban kezdték el a 2014-2015-ös tanév ballagásait. Az egyházi intézményben csütörtökön tizenhat végzőstől vettek búcsút. Csonka Patrik, Debreczeni Bernadette, Juhász Gábor, Kadácsi Dalma, Kovács Norbert, Markos József, Miklai Péter, Nyerges Nikoletta, Pásztor Anna, Rácz Zsófia, Reisz Piroska, Szelei László, Szlovák Balázs, Szücs András, Szűcs Sebestyén és Zádori Bence utoljára járták körbe a termeket, a folyósokat és az udvart. Osztályfőnökük dr. Páliné Brunner Éva, helyettes osztályfőnök Mészáros Ildikó.

– Régi hagyomány nálunk, hogy a ballagást műsorral kezdjük – mondta Mészáros Ildikó, a végzősök helyettes osztályfőnöke. A ballagók testvérei egy orosz mesével, az Elégedetlen lovacskával készültek erre a napra. A gyerekek egykoron tanultak oroszul, valamint a tanáruktól sokat hallottak e nép kultúrájáról. Puskin írásaiból még szerepjátékokat is játszottak.

Az ünnepségen a 12. G osztályosok átadták a termet a 11. G-seknek, akik ezt rövid műsorral köszönték meg. A tarisznyát is ekkor vették át a ballagók, valamint családjuktól, rokonaiktól és barátaiktól a virágokat. A vonulás 9.45-kor, csengőszóra indult. Az éneklő, egymás vállát fogó diákok lassan végigjárták az egész épületet. A sort Szűcs L. Péter igazgató vezette.

Miután körbejárták egykori tantermeiket, folyósóikat és az udvart, a végzősök átmentek a templomba. A szentmisén közösen vettek részt szüleikkel, egykori iskolatársaikkal. A zászlófelvonást követően a 11. osztályosok elköszöntek a ballagóktól, majd az intézmény vezetője is elbúcsúztatta a végzősöket.

Munkatársunktól. K.