A makói Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola 133 éves múltra tekint vissza. – Amikor én még diák voltam itt, akkor fordított napként szerepelt a tanévet záró vidám programsorozat – emlékezett vissza a múltra Horváth Zoltán igazgató. A kétezres évek elején keresztelték át Galamb-napra az eseményt. A névváltozás azonban nem jelentette azt, hogy száműzték a vidámságot erről a napról.

Két esztendeje az intézmény udvaráról a Hagymatikumba költözött a rendezvény. A számos vetélkedő és sportverseny mellett a diákok ezen a napon ingyen vehetik igénybe a fürdő szolgáltatásait. – Huszonkét csapat nevezett be a labdás játékokra – tudtuk meg Kovács Gábor testnevelés szakos tanártől. Így például strand röplabdában, lábteniszben, illetve fociban is összemérhették erejüket, tudásukat a diákok.

Szabó Péter végzős ács-állványozó a Galambban. Röplabdára, focira és kosárlabdára nevezett. – Korábban a Makó NB2-es csapatában fociztam, de sajnos az egészségi állapotom nem engedte meg, hogy továbbra is profi szinten űzzem ezt a sportágat – árulta el Péter. Azért teljesen nem tiltották meg neki a mozgást, mértékkel ugyan, de szinte mindennap sportol valamit.

A focizás, az úszás és az egyéb sportolás után mindenki megéhezett. A diákok bográcsban főztek. A sláger most is a paprikás krumpli volt. Az édesség sem hiányozhatott a Galamb-napról. Sőt, a sütés szerves részét képezte a vetélkedőknek. A legjobb desszerteket jutalmazták. Déltől a diákok szüleit is elhívták, így igazi családi nappá változott a Galamb-nap.

Munkatársunktól. K.