Hamar eltelnek, szinte elillannak a középiskolás évek. Ez minden bizonnyal a végzősökben is tudatosult. Iskolájuktól április utolsó napján búcsúztak, még egyszer körbejárták az osztálytermeket és az épületet.

Az ünnepség Kerbel Dániel 12. a osztályos tanuló szavalatával kezdődött el, a végzősök Eötvös József Tanács című versét hallgathatták meg útravalóul. Ezután a végzős évfolyamok nevében Joó Boglárka 12. a, és Szilágyi Ádám 12.c osztályos tanulók búcsúztak. A ballagóktól a 11. évfolyam és a 12. b osztály nevében pedig Szirmai Nikodémusz 11. a osztályos tanuló búcsúzott.

Ezt követően Orbán István intézményvezető-helyettes mondott beszédet, amelyben azt kívánta a hódmezővásárhelyi iskolától elköszönő diákoknak, hogy váljanak valóra álmaik. Hozzátette, hogy ezért meg is kell dolgozni, mert „ha dolgozunk, bármit elérhetünk” fogalmazott portálunknak adott interjújában. Az első megmérettetésen – az érettségin – hamarosan túlesnek a rangidős tanulók, de a matúrát követően tovább kell tanulniuk az intézményben, vagy éppen máshol.

A könyvjutalmak kiosztása után sor került az Eötvös-díj átadására, melynek idei büszke tulajdonosa Szabó Carmen Viktória 12. a osztályos diák lett. Az elismerést dr. Bozó Franciska, az Eötvös Iskoláért Alapítvány elnöke adta át. Carmen a négy év alatt kiemelkedett osztálytársai és évfolyamtársai közül, minden évben kitűnő bizonyítvány jelezte tehetségét. Magatartása is példamutató volt, diáktársaival és tanárival pedig mindig segítőkész volt.

Rozgonyi Ádám


A ballagók névsora:

12/A

Ábrahám András

Bereczki Bianka

Forgó Martina Szilvia

Gémes Krisztina

Herczegh Renáta

Hetényi Veronika

Horváth Áron

Joó Boglárka Gabriella

Kerbel Dániel

Kis-Juhász Anett

Kónya József

Kovács Georgina

Láda Leila

Lengyel Krisztina

Martonosi Fanni Tamara

Mucsi Beáta Gyöngyi

Nagy Katalin

Paku Szilárd Ferenc

Rácz Anna Margit

Rátfai Viktor

Sándor Kitti

Szabó Carmen Viktória

Szabó Dávid

Zoppé Bettina Barbara

Zsoldos Edina

12/C

Buka Dániel

Cene Kristóf

Dragomér Ákos

Kajó Kinga Kata

Kerecsen Kincső

Király Bence

Kordó Kinga Dorina

Kuhár Deniel

Márki Milán

Nagy Eduárd

Prókai Anna

Szabó Norbert

Szilágyi Ádám

Tari Viktor Dávid

Torma Áron

Vidéki Attila