Április 22-e a Föld napja, de nemcsak ez volt az apropója a szerdai rendezvénynek, amelyet a Szent István Általános Iskola szervezett. Az iskola 7. évfolyamos tanulói nemrég érkeztek vissza Erdélyből a Határtalanul program keretében, ez, illetve a közelgő Nemzeti összetartozás Napja is alkalmat adott arra, hogy a Kárpát-medence növény- és állatvilágával, kulturális értékeivel ismerkedjenek meg a gyerekek.

A délelőtt folyamán a Téglagyári Tanösvényt barangolhatták be az 5-8. évfolyamos diákok. A fotótúrával együtt 8 állomáson vehettek részt. Volt, ahol patkót dobáltak, máshol kenyérkét sütöttek, de palackpostában is megírhatták, mit jelent számukra magyarnak lenni.

– Kötelességünknek érezzük – és ezt a nevelésben is kívánjuk megvalósítani -, hogy a természetre és a környezetre odafigyeljünk. Mindez úgy gondolom, beletartozik a nemzeti összetartozásba is – fogalmazta meg Béresné Kotymán Erzsébet, a Szent István Általános Iskola történelemtanára, a rendezvény szervezője.

A délutáni fotótúra lehetőséget nyújtott arra, hogy a város értékeit megörökítsék a diákok, ennek volt első állomása a tanösvény. A túra a Varga Tamás Általános Iskola és a Szent István Általános Iskola közös projektjeként valósul meg. A csütörtöki napon a Varga Tamás Általános Iskola elől indul meg a menet, hogy a Bodzási úti iskolába kerekezzenek ki.

Égető Réka