Amióta Eötvös az iskola neve, azóta van is ez a nap, majdnem húsz éve – nyilatkozta portálunknak Orbán István, intézményvezető-helyettes. Névadójuk plakettjének koszorúzásával indult az ünnepi nap, ahol egy Juhász Gyula verset is meghallgathattunk Eötvösről.

Ünnepi azért is, hiszen tanításmentesen zajlik, és ez minden diák számára örömteli (tegye szívére a kezét visszaemlékezve diákéveire az, aki ebben kételkedik). „A programok a képzéseinkhez köthetők részint, tehát az iskola profiljához, másrészt pedig úgy is mint iskolához.” Így nem múlt el ismeretátadás nélkül ez a nap sem, ugyanis sok színes előadással tágították a diákok tudását. Mint például a Konrad Lorenz egyesület előadása, hun-magyar harcművészet előadás vagy a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársának előadása. De Eötvös-vetélkedőn is részt vehettek a tanulók, ahol Eötvös Józsefhez kötődően mérethették meg tudásukat. És vetélkedők tekintetében volt még Közgazdász-, Egészségügyi-, angol nyelvi-, internetes- és ÖKO-vetélkedő is.

Lehetőség nyílt egészségügyi állapot méréseken is részt venni az iskola diákjainak: vérnyomásmérés, bőrgyógyászati vizsgálat, elsősegély-nyújtási bemutató stb.

A programokat elsősorban a tanári kar szervezőmunkája koordinálta, azonban a következő évektől szeretnék bevonni a diákönkormányzatot is – árulta el Orbán István. Gondoskodtak a mozgalmas kikapcsolódásról is egy ún. „Játékbarlang” helyszínnel, ahol a logikaitól az ügyességi játékokig szórakozhattak a tanulók.

(középen Orbán István)

Az iskola udvarán pedig sport-vetélkedők zajlottak: kerékpáros ügyességi pálya, dekázó verseny, ugrókötelezés.

A diáknaphoz kapcsolódóan pedig olyan tehetségüket mutathatták meg a diákok, amire a tanórák keretei nem engednek lehetőséget, ezt a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban egy Eötvösös Tehetségek Délután keretében tehették meg.

 

G.

További képek: