Hamarosan megkezdődik a 2015-ös idény a kajak-kenu sport számára. A versenyzők hazatértek a meleg vizes táborokból, már idehaza gyűjtik a kilométereket: a tokiói keret tagjai és néhányan a felnőtt válogatottból a május eleji racicei felnőtt Európa-bajnokságra, míg a riói keret tagjai a júniusi bakui Európa Játékokra, valamint az egész sportág számára sorsdöntő augusztusi milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságra készülnek.

 

“A racicei Európa-bajnokság nagyon korai időpontban van, egy Európa-bajnoki válogató nem lett volna beilleszthető a felkészülési programba, másrészt többnyire minden európai nemzet a bakui versenyre küldi a legjobbjait, így erős, de főként fiatalokból álló csapattal lesz jelen válogatottunk Racicében” – mondta Csabai Edvin szakmai igazgató.

 

Siklós Erik, a Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs és marketing igazgatója arról beszélt, hogy az első Európa Játékok magyar indulóinak létszámában nagyobb lesz majd, mint az utóbbi olimpiákon, 201 versenyzőnk áll rajthoz és összesen egy 300 főnél nagyobb küldöttség képviseli majd a magyar színeket a viadalon. Bár lesznek olyan sportágak, amelyekben nem az élvonal indul, gyorsasági kajak-kenu válogatott a legjobb összeállításában szerepel majd az eseményen, ami jó felkészülési állomás lesz az augusztusi milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt.

 

A sikeres felkészüléshez a Magyar Kajak-Kenu Szövetség partnerretalált, a sajtótájékoztatón együttműködési megállapodást írtak alá a Gránit Bankkal. Az első körben két évre megkötött, ám hosszú távra tervezett együttműködés részleteiről Hegedüs Éva, alelnök-vezérigazgató számolt be, aki reményét fejezte ki, hogy ez a stratégiai együttműködés mindkét fél számára előnyös lesz.

 

“A világversenyeken jól ismert a magyarok kitartása és eltökéltsége. A száz százalékban magyar tulajdonú Gránit Bank pedig eltökélt a magyar gazdaság fejlesztésében és a kiemelkedő teljesítményt nyújtó szervezetekkel való együttműködésben” – mondta az alelnök-vezérigazgató, aki hozzátette: szerdától a Bank bevezet egy kajak-kenu számlacsomagot, amely az igazolt versenyzők, valamint a szövetség tisztségviselői számára a legjobb feltételeket biztosítja.

 

Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke nagy jelentőségűnek nevezte az együttműködést, amely kiemelkedő támogatást jelenthet Magyarország legsikeresebb olimpiai sportágának.

 

“A Gránit Bankkal történő stratégiai megállapodásnak komoly jelentősége van, hiszen nagyon fontos számunkra, hogy egy  stabil, nyereséges, újdonságokra nyitott, tőkeerős tulajdoni háttérrel rendelkező  bank lehet a partnerünk. Egy sikeres pénzintézet bizalma nagyon jót tesz a sportágunk megítélésének, és ez  a megállapodás abban is segíthet, hogy szélesebb társadalmi körhöz tudjuk eljuttatni a sport és teljesítmény értékelését kifejező üzenetünket” – tette hozzá a szövetség első embere.

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség