Az orosháziak számára eddig nem termett babér a felsőházi rájátszásban, minden ellenfelüktől kikaptak, így a találkozó nagy esélyese már a meccs előtt is a szegedi alakulat volt.

A góltermelést Balogh Zsolt kezdte meg vendégoldalról, de a házi gazdák egy darabig tartották magukat és úgy tűnt felszabadultan játszanak. Balogh és Zubai találatainak köszönhetően viszont próbált meglépni a Szeged, volt, hogy négygólos előnnyel is bírtak, de az Orosháza csak nem akarta nagyon futni hagyni ellenfelét. A félidő végére mégis visszaállt a 4 gólos különbség a vendégek javára.

Juan Carlos Pastor edző egyébként már a Kiel ellen is készült, különféle figurákat próbált.  A fordulást követően pedig folytatódott az előny kiépítése szegedi oldalról, amiben nagy szerepe volt Wyszomirskinek is a kapuban. Nagyon azonban ekkor sem sikerült meglépni, sőt egy időben két gólra is zárkózhatott volna a hazai csapat, ehelyett viszont szegedi gólok következtek és a vendég együttes ünnepelhette.

A következő nagy csata április 12-én, vasárnap vár Vadkertiékre, a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a német THW-Kiel ellen mérkőzhetnek majd a negyeddöntőben.

Férfi kézilabda NB I, rájátszás az 1.-6. helyért, 7. forduló

Orosházi FKSE-Linamar – MOL-Pick Szeged 27 – 32 (12-16)
Orosháza, városi sportcsarnok, 800 néző. Vezeti: Medve Róbert, Nagy László.
Orosháza: Herjeczki — BENIS 5, NÉMETH G. 5, Benmiloud 1, Szeitl, Buday 1, Németh L. 1. Csere: MIKLÓS (kapus), CEMAS 4, Knezevic 2/2, MAZIC 4, Milovic, Varsandán Á. 1, Berta, Stranigg 2, Tárkányi 1.Vezetőedző: Vladan Jordovic.
MOL-Pick Szeged:WYSZOMIRSKI — Parrondo 3/1, BALOGH 8/2, Zubai 1, BOMBAC 6, Ilyés 2, Vadkerti. Csere: Sierra, Pásztor (kapusok), Blazevic, Prodanovic 4/1, Robledo 2, Vranjes 1, ANCSIN 5, Stojanov, Hegedűs. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 2/2 ill. 6/4.
Kiállítás: 10 perc ill. 8 perc .

szcs

Fotó: szegedma.hu