Most igazán őszinte leszek. Szeretem a házit. Akkor is, ha állat, de akkor is, ha folyékony halmazállapotú torokfertőtlenítő – utóbbi esetben egyébként a szeretet mértéke kiugró. Ha viszont házi vizsgáról van szó, akkor kicsit jobban meg vagyok illetődve.

Az éles forgalmi vizsga előtt nem sokkal Székely Sándor oktatóval és Janecskó Erikával, a Sofőr Bt. Autósiskola vezetőjével úgy döntöttünk, hogy egy vizsga szimuláció ráférne a volán mögött vitézkedő Szeri Csabira, azaz rám.

Nem vagyok izgulós fajta. Oké, a magyar-görög meccsen egy kicsit rágtam a körmömet, miután a második félidőre úgy jött ki a magyar csapat, mintha bent maradtak volna az öltözőben. Néha azon is izgulok, hogy van-e még a pékségben a kedvenc süteményemből vagy már elvitték. A vizsgákon azonban nem szoktam izgulni. Ennek ellenére meglepő volt, hogy enyhe térdremegéssel, homlokgyöngyözéssel és szájkiszáradással reagáltam a szimulált vizsgaszituációra. Lányos zavaromban, üresben próbáltam elindulni, behúzott kézifékkel. Mit gondolt sikerült? Ugyan, kérem!

A sorok azonban csak rendeződtek és sikerült elindulni – ok az ivásra, persze nem vezetés közben. Maga a közlekedés egyébként meglepően jól ment, a sarkalatos ez alkalommal is a parkolás volt. Nem mondom, hogy helikopterrel könnyebb parkolni, de ott azért még sincs az, hogy állj be két helikopter közé, csak le kell szállni a H betű jelölte négyzetbe. Autózás közben viszont ez megtörténhet, mármint nem két helikopter közé parkolás, hanem másik két jármű közé.

Hazudnék, ha azt állítanám, hogy tökéletesen ment minden, viszont egyik parkoló autót se húztam meg, az pedig részeredmény. Bűvészeket megszégyenítő mozdulatokkal próbáltam bepasszírozni a piros Opelt a járművek közé.

Az irányjelzők használatával is akadtak kisebb gondjaim, hol későn kezdtem villogtatni a narancsfényt, hol spóroltam az izzók élettartamával.

50 perc elteltével viszont a házi vizsga véget ért, ugyan nem M betűvel, hanem hasznos tapasztalatokkal, felkészülve a vizsgadrukkra és tanácsokkal gazdagodva Erika és Sándor részéről egyaránt. A hétszázát menni fog ez élesben is!

Coming soon…

szcs

Fotó: Rozgonyi Ádám