Jól kezdtek a hazaiak: három perc után 8-4-re mentek el, de egy időkérés után felzárkóztak a sötét mezesek, még fordítani is tudtak. Az első percek ragyogó játéka után a Kosársulinak nem jöttek össze a dobások. A rossz sorozatot Nyilas, Kelemen és Genal szakította meg, így a negyed befejezése előtt visszavették a vezetést. (21-19)

Nem tört meg a lendület, Vejinovics hátmögötti passzal szolgálta ki a remeklő Grudát, akinek a ziccere után már 8 pont volt a kék-sárgák előnye, ami főként Farkas hibátlan dobásainak köszönhetően néhány perc után 2-re olvadt. A nagyszünetig azonban Nyilasék kicsit talpra álltak, és elsüllyesztettek pár kosarat ellenfelük gyűrűjében.

42-35-nél indult a harmadik periódus. Vasék kissé kapkodtak miután visszajöttek a pihenőről, szerencsére a viharsarkiak nem tudták kihasználni a lehetőséget. Genal és Varga vitte ekkor a prímet, majd Czibere három hármassal köszönt be. Lassan 20 egységre duzzadt a differencia a Hódmezővásárhely javára, amiben kulcsszerepe volt a ragyogó védekezésnek is.

A Békésnek sikerült jobban a zárójátékrész eleje, Koma pontja után 72-56 állt az eredményjelzőn. Ám a zseniális dobóformát mutató Vejinovics negyedik trojkájával ismét olajra léptek dr. Elek András tanítványai, akik ekkor már 23 ponttal szakadtak el a vendégektől. A Vásárhelyi Kosársuli tovább növelte a különbséget, és megszerezte idénybeli 17. győzelmét, amivel életben tartotta esélyeit az alapszakasz megnyerésére.

Vásárhelyi Kosársuli – Békési SzSK 101-71 (21-19, 21-16, 28-17, 31-19)

NBI B csoport 21. forduló. Hódmezővásárhely Hódtói Sportcsarnok, 600 néző.

Vezette: Radnóti M., Maár G. és Bálind A.

Kosársuli: VEJINOVICS 20/12, Rostás I. 2, CZIBERE 12/12, Vas -, VARGA 23.

Csere: GENAL 10/3, GRUDA 8, KELEMEN 8/3, NYILAS 10/6, Rostás G. 5, Kis Molnár 3/3.

Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Dr. Elek András: „Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy ilyen szép győzelmet arattunk!”

Forrás: Martonosi János sajtófőnök

Fotó: Damó Adrienn