32°C-ban, 53°C-os aszfalthőmérséklet mellett kezdhették meg a körözést a versenyzők Sepangban. A Q1 alatt viszont már érezhető volt, hogy zuhé közeleg a pályához, bizonyos kameraállásoknál villámok cikáztak át az égen és az előrejelzések is zivatart jósoltak.

Az időmérő első felvonása ennek ellenére zavartalanul zajlott, még teljesen száraz körülmények között. A vártnak megfelelően a két Manornak nem sikerül tovább jutni, de a McLaren-Hondák sem voltak elég gyorsak, Button, Alonso sorrendben zártak a t17. és 18. helyen. Az ötödik búcsúzó pedig Felipe Nasr volt a Sauberrel.

A Q2 előtt az autók már a bokszutcában sorakoztak, mindenki első akart lenni, hiszen az esőfelhők egyre közelebb értek a pályához. Nem is kellett sokat várni a cudar időre, így azok jártak jól, akik a második etap elején gyors kört tudtak menni. Kimi Räikkönennek nem sikerült, beragadt Ericsson mögé és búcsúzhatott a folytatástól. Maldonado, Hülkenberg, Pérez és Carlos Sainz számára is véget ért az időmérő.

Hosszabb szünet következett, az időmérőt csak magyar idő szerint 11:15-kor folytatták. Voltak akik esőgumikon érkeztek a pályára, néhányan viszont a köztes abroncsokkal próbáltak szerencsét. Végül utóbbi bizonyult jobb döntésnek, az eső gumis négyes az Q3 utolsó helyeit bérelte ki magának.

Az időmérőt Lewis Hamilton nyerte, aki ez alkalommal csak egy orrhosszal verte meg a második helyezet autót, amit ez alkalommal nem is csapattársa, hanem Sebastian Vettel vezetett Rosberg a harmadik helyről rajtolhat a holnapi versenyen.

Jól mentek a Red Bullok, a 4. és 5. helyet szerezték meg, Max Verstappen pedig mögöttük végzet a Toro Rosso-val.

szcs

Fotó: Daimler AG