A település korábbi katolikus templomát még az ’50-es években bontották le pártutasításra, hogy a helyét a termelőszövetkezet gépállomása foglalhassa el. Az új templom létrehozását majd’ 10 éve kezdeményezték. A több mint egy éves építőmunka eredményét adták át március 28-án, szombaton.

Az új Sarlós Boldogasszony-templomot Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök áldotta meg, aki elmondta, hogy sokat tanakodtak, mi legyen az új templom neve, és végül úgy döntöttek, a lerombolt templom nevét veszi fel az új is. A felszenteléssel azonban nem akartak a nyári Mária-ünnepig várni, minél előbb meg akarták ajándékozni a híveket az új épülettel. A márciusi időpont pedig már csak azért is jó választásnak tűnt, mivel pont a napokban volt egy másik Mária-ünnep, illetve közeleg a húsvét is.

– Az új templomok erősítenek minket abban, hogy megtartsuk azt, ami miénk, az értékeinket, a hitünket, és gyarapítsuk azt, ami a miénk. A magyar vidék megérdemli azt, hogy az élete erős legyen, gazdag legyen, mert bizony hányatott sors jutott a magyar vidéknek, mezőgazdaságnak és a magyar egyházi közösségeknek is. A magyar kormány célja, hogy visszaadja a magyar vidéknek azt a rangot, amelyet az itt élők megérdemelnek. Mára elértük, hogy Magyarország újra abban legyen igazán erős, amije van: föld, víz, de leginkább ember. A mai Magyarország nem túl gazdag ásványkincsekben, de emberi erőforrásban, minőségben gazdagok lehetünk – fogalmazott ünnepi köszöntőjében Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

 

Égető Réka