Az elmúlt években teljes egészében megújult az iskola külső homlokzata (utólagos hőszigetelés, új nyílászárók), az udvara (futópálya, játszótéri eszközök), valamint új számítógépek és intelligens táblák kerültek a tantermekbe.

Fő hiányossága az épületnek, hogy a tetőszerkezete korszerűtlen, folyamatosan beázott. Így égető kérdés, hogy ezen változtatni tudjanak. Ennek segítségére – a Belügyminisztérium támogatásával – egy közel 10 millió forintos beruházás keretében 1,5 mm PVC alapú csapadékvíz elleni szigetelést, valamint 10 cm vastagságú hőszigetelést kap. Ez a főépületet és a két tantermes régi épületszárnyat érinti, nagyjából 1000 m2-nyi felületen.

A projekt eredményeként megszűnnek a beázások, és az iskola fenntartási költsége (fűtésköltség) is jelentősen csökkenni fog. A munkálatok ideje alatt zavartalanul zajlik a hétköznapi élet is, tehát párhuzamosan megy az oktatás és a felújítás. “Most egyeztettem a kivitelezővel, nem lesz balesetveszély, nem engedik majd a tanárok oda a gyerekeket.” – nyilatkozott portálunknak Rostás Péter, a község alpolgármestere.

 

G.