Az ülésen kiderült: a községben április 22-23-án lesz az óvodai beiratkozás, várhatóan 14 kisgyermek kerül a minicsoportba.

Az önkormányzat megpróbál beszerezni egy járművet, amit a szennyvíz-csatornázás munkálatai során használnának. A közbeszerzési tervet elfogadták a képviselők.

– Egy kivilágított, 20×40 méteres műfüves focipályára lenne szükség a településen. A beruházás 28 millió forint értékű. Ennek az összegnek 70 százaléka TAO-s forrás, 20 százalékát a Székkutasi Tömegsport Club, 10 százalékát az önkormányzat fizetné – mondta Szél István polgármester. A község első embere szerint a focisták elveszik a helyet a más sportágat űzőktől.

Líbor Ferenc és dr. Bakos Attila képviselők nem támogatják ennek létrejöttét, ugyanis szerintük drága lenne a pálya fenntartása. Szél István szerint azért lenne jó ötlet a megépítése, mert párhuzamosan, egymástól függetlenül tudnának edzéseket tartani a Sportcentrumban. Vásárhelyen már használnak hasonló focipályát, és 5 évnyi folyamatos használat után kellett felújítani. Ez Székkutas esetében akár 7-8 évre is kitolódna. A grémium megszavazta a pálya építését.

Az alpolgármesteri beszámolóban Rostás Péter elmondta, több földúton is megtörtént a helyreállítás. Kétszázezer forint értékben végezték el a karbantartási munkálatokat a helyi vállalkozók a vadásztársasággal közösen.

9 helyett 40 milliós önerőt követel az önkormányzattól a jelenleg is zajló csatornázás, mivel a beruházás összköltsége nemrég 350 millióval több mint másfél milliárdra nőtt.

Szél István ismertette: idén is rendeznek falunapot, amelyen Takács Nicolas és az LGT emlékzenekar is fellép majd. A polgármester elmondta, újabb lakossági fórumokat szerveznek. Húsvét után csatornázással kapcsolatos fórumra, mezőgazdasági és vállalkozói fórumra is invitálják a helyieket.

Még elhangzott, a közmunkaprogramban megkezdődött a szántás-vetés. Az Egészségház és környékének felújítását is tervezik.

Megyeri József