Kiváló hangulat fogadta a csapatokat az újszegedi sportcsarnokbeli visszavágón: csordultig megtelt a csarnok, a szegedi szurkolók pedig az első perctől kezdve olyan hangulatot teremtettek, amelytől joggal tartanak Európa-szerte.

Az ötödik percben a remekül kezdő Gensheimer góljával meg tudta fordítani a meccset a Löwen (2-3), ugyanakkor a továbbjutáshoz öt góllal kellett nyernie a németeknek, ettől még nagyon messze álltak. Jóval többször tudta végigvinni a gyors kontráit a német együttes, mint az odavágón, az egyik ilyen után Gensheimer már háromra növelte a Löwen előnyét (4-7), de Balogh és Källman találataival ezt gyorsan eltüntette a Pick. (7-7) Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, nem alakult ki nagyobb különbség, a Pickben remekül játszott Balogh Zsolt, akit nehezen tudtak csak tartani a németek, a védekezés pedig kezdett összeállni – abszolút nem volt érezhető a teher a MOL-Pick Szeged játékosain. 12-12 után Balogh és Källman ismét gólt szerzett, utóbbi sokadik indítás utáni akcióból talált be, és először vezetett a Pick két találattal. (14-12) Balogh-al továbbra sem tudtak mit kezdeni a Löwen játékosai, betörése után már három volt a szegedi előny, majd egy óriási hibát követtek el a németek, ugyanis egyel többen voltak a pályán, ezért pedig kétperces kiállítás jár – ezt pedig ki is használta Juan Carlos Pastor együttese, és már néggyel, összesítésben nyolccal vezetett, kezdett tetemes lenni az előny. Bár lett volna esély a még nagyobb különbség kialakítására, de a dán kapus, Niklas Landin jobb teljesítményt nyújtott, mint a mannheimi mérkőzésen, így végül háromgólos szegedi előnnyel zárult az első 30 perc.

A második félidő elején a németek mindent beleadtak, Nicolaj Jacobsen tanítványai gyakorlatilag mindent vagy semmit játszottak, hiszen hétgólos hátrányt kellett ledolgozniuk a párharc utolsó harminc percében. Ez eredményre is vezetett, egy 6-2-vel nyitotta a német gárda a második félidőt, Gensheimer továbbra is remekül játszott, ennek köszönhetően pedig átvette a vezetést a Löwen. (18-19) Időt kért Juan Carlos Pastor, majd 19-21 után alaposan belehúzott a Pick: Sierra sorra fogta a lövéseket, elképesztő bravúrokat mutatott be a spanyol kapus, elöl pedig rendre góllal zártuk a támadásokat, zsinórban négy szegedi találatra nem érkezett válasz, így megfordította a meccset a MOL-Pick Szeged. (23-21) A meccs hajrájában mindenki hozzátette a magáét a Pickből, Sierra továbbra is káprázatosan védett, Bombac és Balogh pedig teljesen összezavarta a német védelmet, ha nem ők fejezték be az akciót, akkor tovább tudták játszani társuknak, vagy pedig érkezett Robledo, és az ő hihetetlen nagy lövései. Gensheimer tartotta a lelket a németekben, de Parrondo, majd Bombac találata után megint nagyot hibáztak a németek, elrontották a passzt támadásban, amit Vranjes góllal büntetett beállóból (30-26), így bő két perccel a vége előtt már nem volt miért izgulni, csupán a különbség maradt kérdéses, de az nem, hogy a párharcból a MOL-Pick Szeged jut tovább. A lefújást követően igazi fieszta kezdődött a csarnokban, Juan Carlos Pastor együttese hatalmas bravúrt végrehajtva, kettős győzelemmel búcsúztatta a párharc előtt jóval esélyesebbnek tartott Rhein-Neckar Löwent, azonban a németek a Pick taktikus, remek játékára nem tudott válaszolni, és egyetlen percig sem állt továbbjutásra az újszegedi sportcsarnokban.

A MOL-Pick Szeged játékosai minden dicséretet megérdemelnek, kiválóan, szinte hiba nélkül kézilabdáztak a párharc mindkét mérkőzésén, és teljesen megérdemelten ejtették ki a német Löwent. Juan Carlos Pastor remek munkát végzett, tökéletesen feltérképezte a Löwent, és kihasználta annak minden gyengeségét, hiába védett ma jobban Landin, ebből sem tudott igazán profitálni a Löwen.

Ezzel a legjobb nyolc együttes közé jutott a MOL-Pick Szeged a Bajnokok Ligájában, és várhatja a keddi sorsolást, ahol a spanyol Barcelona, a csoportban már ellenfél lengyel Kielce, a német Kiel, valamint akár a honi rivális Veszprém együttesét kaphatja majd ellenfélként, az biztos, hogy mivel a Pick a második kalapban kap helyet, ezért a párharc első meccsét Szegeden rendezik.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés

MOL-Pick Szeged – Rhein-Neckar Löwen 31 – 29 (16-13)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezeti: Nenad Kristic, Petar Ljubic (szlovénok)

Szeged: SIERRA – Prodanovic 1, BALOGH ZS. 8, BOMBAC 8/4, Zubai 1, Ilyés 1, KALLMAN 3. Csere: Wyszomirski (kapus), BLAZEVIC, Parrondo 2, Vranjes 3, Robledo 3, Vadkerti, Ancsin 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Löwen: LANDIN – Groetzki 3, Petersson 1, Kneer 1, Guardiola 2, Mensah Larsen, GENSHEIMER 12/3. Csere: Rutschmann (kapus), SCHMID 2, MYRHOL 5, Ekdahl du Rietz 1, Reinkind 2, Ganshorn. Vezetőedző: Nicolaj Jacobsen.

Hétméteres: 5/3. ill. 3/3.

Kiállítás: 4 perc ill. 6 perc.

Továbbjutott a MOL-Pick Szeged, 65-59-es összesítéssel

Juan Carlos Pastor: “Rettentően nehéz feladat volt felkészülni a Bundesliga egyik legerősebb csapata ellen, és büszke vagyok együttesemre, hogy kettős győzelemmel jutott tovább. A második félidőben akadtak hullámvölgyeink, de megtaláltuk a megoldást az Andre Schmid, Bjarte Myrhol játékkapcsolat megnehezítésére. Tovább kell folytatnunk a munkát, nehéz meccsek várnak ránk áprilisban.”

Nicolaj Jacobsen: “Visszatért sérüléséből Gedeon Guardiola, aki védekezésben sokat segített, de ez is kevés volt a vereség elkerülésére. A hat nullás variációt jól alkalmaztuk védekezésben, a második félidőt remekül kezdtük, ám a hajrát elidegeskedtük. A Szeged mindkét meccsen jobb volt, kívánom nekik, hogy bejussanak a kölni Final Fourba!”

Dean Bombac: “Ez volt a szezonban a két legjobb meccsünk, jobban nem is lehetett volna felkészülni a párharcra, amiért köszönet jár edzőnknek, Juan Carlos Pastornak. Köszönöm a szurkolók biztatását, köszönöm a mester munkáját!”

Gedeón Guardiola: “Az első meccs után tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, főleg ilyen hangulatban, ilyen közönség előtt. Jól játszottunk, de ez sem volt elég, jövőre újra megpróbáljuk a Bajnokok Ligájában, remélhetőleg több sikerrel.”

Forrás: szegedma.hu