Tempós és pörgős mérkőzésnek örülhettek a szurkolók, akik igazi hangulatot varázsoltak a Felső Tisza parti stadionba, olyat amilyet az utóbbi időben NB I-es mérkőzésen is ritkán lát az ember.

Az első játékrészben kiegyenlített volt a meccs, sem a Szeged sem pedig a HFC nem igazán került közel a gólszerzéshez. A fordulás után viszont megtört a jég. Az 50. percben Nikutovic harcolhatott volna ki egy tizenegyest, ehelyett azonban Dobai játékvezető előnyszabályt alkalmazott, hiszen a labda Tóthhoz került, akinek bepasszából Szabó Dávid volt eredményes, vezetett a Vásárhely.

Nem kellett viszont sokat várni a hazaiak válaszára. A túloldalon lévő tizenhatoson belül Turján Györgyöt vágták fel, a játékvezető pedig ez alkalommal már a tizenegyes pontra mutatott, a büntetőt pedig Dóra János értékesítette. Újfent egyenlő volt az állás.

Úgy tűnt, hogy a felek nem bírnak egymással és igazságosnak nevezhető döntetlen lesz a vége, de újabb tizenegyes következett, most a Vásárhelyen volt a sor. Maravic rúghatta a büntetőt és ő sem hibázott, ismét a vendégeknél volt a vezetés. Az FK 1899 Szeged ereje pedig elfogyott a maradék néhány percre, így a piros mezben játszó Vásárhely újabb két gólt vágott a maradék játékidőben, ezzel pedig 4-1-re nyerték a rangadót.

A HFC továbbra is veretlen a bajnokságban, újabb győzelmével pedig már 10 ponttal vezetik a bajnokságot Bódi Attila tanítványai.

Csongrád megyei I. osztály, 19. forduló:

FK 1899 Szeged – Hódmezővásárhelyi FC 1-4 (0-0)
Szeged, Felső Tisza parti stadion, 600 néző. Vezette: Dobai János (Török Tamás, Szeri Tamás).
FK Szeged: Vasas – Szabó T., Boldizsár, Turján, Makai, Molnár, Gyurkovics (Lajkó 85′), Szőcs, Vékes, Dóra, Mihalkó. Vezetőedző: Tóth János.
HFC: Vígh – Tóth J., Tóth I., Kökény (Faragó 81′), Nagy, Lazinica, Szilágyi (Marton 79′), Szabó D., Nikutovic, Maravic (Varga 90′), Bertók (Dordevic – a szünetben). Vezetőedző:Bódi Attila.
Gólszerzők: Dóra (54′ – tizenegyesből), ill. Szabó D. (50′), Maravic (85′ – tizenegyesből), Faragó (89′), Nikutovic (90 2′).
Sárga lap: Gyurkovics (31′), Szabó T. (42′), Turján (50′), Boldizsár (85′), ill. Tóth J. (21′), Nagy (58′), Maravic (63′), Szabó D. (78′), Dordevic (88′).

szcs

Fotó: szegedma.hu