A programot Benkő Zsolt önkormányzati képviselő és Czibere Adrián, a HFC edzője mutatta be csütörtökön a Magvető utcai Óvodában.

Benkő Zsolt elmondta: a városvezetés régóta kiemelten fontosnak tartja a sport támogatását.  Jelenleg is több milliárd forintos fejlesztések zajlanak a településen: a stadionban többek között új pályát, és öltözőket alakítanak ki. A strandon 2016-ban Ifjúsági Úszó Európa Bajnokságot rendeznek, emiatt új medencét és mobil lelátót hoznak létre. A Czukor utcán vívócentrum épül.

A tervek közé tartozik, hogy az óvodákban és iskolákban is legyenek olyan kezdeményezések, amelyek elősegítik a fiatalok sportolási lehetőségeit.

Ilyen a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett Bozsik-program, ami márciusban indult el hét önkormányzati, és egy egyházi óvodában. Czibere Adrián ismertette, a cél, hogy a gyerekek minél többet mozogjanak. Ezáltal ugyanis jelentősen fejlődnek a szellemi és fizikai képességeik.

Az ovisoknak hetente egy alkalommal tartanak foglalkozásokat. Azt szeretnék elérni, hogy a kicsik később aktívan sportoljanak.

Megyeri József