– A kerekaszta több mint fél évtizede kezdte meg működését, és az akkori terveinek jelentős része meg is valósult – mondta el a szervezet munkájáról az azt irányító önkéntes, Labádi-Fébert Andrea. Mint azt megállapították, a korábbi időszakhoz képest most jelentősen magasabb szinten áll az infrastruktúra valamennyi településen a művelődés rendelkezésére, ezért döntöttek a kerekasztal tagjai a működés folytatása mellett.

Az előző időszakban még támogatás mellett végezhette munkáját a kerekasztal, amelynek tagjai úgy döntöttek, hogy erre külön forrás nem biztosított, mégis újra megkezdik a működést. A megváltozott helyzetben érdemes újragondolni a művelődés területén megtalálható hagyományos erőforrások mellett akár a természeti környezet, a civil szervezetek aktivitása, vagy az egészséges életmód iránti érdeklődés nyújtotta lehetőségeket is.

A Közkincs Kerekasztal tagjai – akik Vásárhely, Mártély, Mindszent és Székkutas művelődési és civil szervezeteit reprezentálják – igyekeznek olyan tervet kidolgozni, amelyek megvalósításához lehetőséget adhatnak az Európai Unió 2014-20-as ciklusának hazánk részére megnyíló forrásai.

Arnay