A Tornyai Város-rehabilitáció II. a harmadik nagy város-rehabilitációs program Hódmezővásárhelyen, a belváros fejlesztésének folytatása. A 740 millió forintos, 100 %-os támogatási intenzitással megvalósuló projekt ez év őszén fejeződik be.

A harmadik infrastrukturális beruházás a Népkert közterületének rendezése. A közeljövőben megújul az 550 négyzetméteres terület – a Tóalj utcai kerékpárút, a kemping és a játszótéri kerítés, valamint a Székely kapunál lévő terület is. A rossz állapotban lévő aszfaltot felbontják, helyére bézs színű lapburkolat kerül. A zöldövezet szebbik arcát fogja mutatni: mintegy 300 négyzetméteren újul meg a pázsit – mondta el dr. Kószó Péter.

Vásárhelyen régóta problémát jelentett, hogy csak a Kossuth téren van nyilvános illemhely, ezentúl azonban a kemping kerítése mellett is lesz egy akadálymentesített, mini vizesblokkal ellátott nyilvános wc. Levendulát és gyepszőnyeget is ültetnek a Szőnyi utca irányába, valamint három kerékpártárolót és egy hulladékgyűjtőt is kihelyeznek.

A munkálatokat 2015 tavaszán kezdődnek el, és várhatóan őszre be is fejeződnek. A projektelem bekerülési költsége 20,5 millió forint.

R.Á.