Dr. Kallai Árpád, az egyesített hódmezővásárhelyi és makói kórház főigazgatója hétfőn az apátfalvi művelődési házban ismertette a nemrég elindult, összesen mintegy 2,7 milliárd forintnyi fejlesztést. A jelenlévőket Szekeres Ferenc polgármester köszöntötte.

Elsősorban a makói kórházban zajló beruházásokat fejtette ki bővebben a főigazgató, mivel az apátfalviak oda tartoznak. Tavaly ősz óta működik az intézményben egészségfejlesztő iroda. – Két nagy feladatunk van – mondta a vezetője, Gyurisné Pethő Zsuzsanna. Az egyik, hogy helyben ellássák a hozzájuk fordulókat, valamint alkalomszerűen kilátogassanak a környező településekre. Apátfalván nemrég tartottak szűréseket, melyen kiderült, hogy a megmért 82 apátfalviból 46-nak magas a vérnyomása.

A tájékoztatók után a helyiek kérdéseket tehettek fel. Néhányan az aggodalmukat fejezték ki, miszerint több helyről is azt hallják, bezárják a makói kórházat. Dr. Kallai Árpád gyorsan eloszlatta ezeket a rémhíreket. – Szó sincs erről, csak az elindult fejlesztések miatt ideiglenesen Hódmezővásárhelyre kell menni pár vizsgálatra, mert Makón szünetelnek – mondta a főigazgató.

Kérésként merült fel, hogy a szakrendeléseken este 6-ig fogadják a betegeket, mert napközben dolgoznak, s csak úgy tudnak elmenni, ha szabadságot vesznek ki a munkahelyükön. A főigazgató ígéretet tett arra, hogy átnézi a rendelési időket, de sajnos kevés az orvos. Mások a belgyógyászaton dolgozó pár ápolónak a betegekhez való hozzáállását kifogásolták. – Ezt a problémát is orvosljuk, de ez nem lesz egyszerű feladat – válaszolta dr. Kallai Árpád.