Haramadik éve került megrendezésre a Varga Tamás Általános Iskola szervezésében a “Mi van a ládikóban? ” című interaktív foglalkozás felnőtteknek. A szülők leendő első osztályosuk szerepébe bújhattak a játékos programon, amelyet a leendő osztályfőnökök tartottak: Czeróczki Claudia, Botkáné Kovács Henriett, valamint Fodor Adél tanító nénik.

A szerepjáték azonnal elkezdődött: “Osztály, vigyázz!” felszólítással vette kezdetét a tanóra. Adél néni légzőgyakorlatokkal, mondókákkal, hangerőgyakorlatokkal, sok mozgással és közös énekléssel alapozta meg a kellemes hangulatot.

A foglalkozás fő részeként a szülők elsajátíthatták az “a” betű olvasásának technikáját Heni néni segítségével. Mivel minden új betűt megtisztelnek az osztályteremben, így az “a” betűnek is kijárt az állva köszöntés. Először csak ajkukkal formálták a betűt a “gyerekek”, majd hanggosan is kimondták azt. – Pár éve a késleltetett írástanítási módszer alapján folyik az iskolában az oktatás, vagyis a betűket a gyerekek először olvasni tanulják meg, és csak később tanulják meg azokat leírni – mondta el Botkáné Kovács Henriett.

A későbbiekben pedig feltehették az iskolakezdéssel kapcsolatos kérdéseiket a szülők, leginkább az iskola otthonos oktatásról, az úszásoktatásról, illetve arról érdeklődtek, hogy a szülők mivel tudják segíteni gyermekeiket. – Érdekes számukra belepillantani, hogy mi hogy tanítunk, nagyon pozitívak az eddigi visszajelzések, és nagyon akítvak, élvezik ezeket a foglalkozásokat – fogalmazta meg Fodor Adél eddigi tapasztalatait.

Égető Réka