A HFC csapatában több hiányzó is akadt, hiszen Tóth József és Szabó Dávid egyetemi tanulmányút miatt nem tudott játékra jelentkezni, míg Rácz Dezső és Gábor Viktor korábbi sérüléséből lábadozik.

A mérkőzés nagyban hasonlított a két éttel ezelőtti magyar kupa találkozóra. A makói csapat ismét jól megszervezte védekezését és kontrákból illetve pontrúgásokból próbáltak veszélyeztetni. A HFC csapata birtokolta többet a labdát, de a mezőnyfölény ellenére igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítani. A félidő közepén ugyan Fábián egy beadás után a kapuba talált, de gólját les címén érvénytelenítette a játékvezető.

A második félidőben továbbra sem változott a játék képe. Bódi Attila játékosai továbbra is körülményesen szövögették támadásaikat, amelyek így nem jelentettek veszélyt. Nem találták a hazai védekezés ellenszerét egészen az 58. percig. Ekkor Djordjevic tört kapura egy szép kiugratás után és a kapust kicselezve lőtt a kapuba.(0-1) A folytatásban egy kicsit bátrabban játszott a hazai csapat,de Bányn kívül senki nem jelentett veszélyt Vígh kapujára. Az utolsó percben aztán a csereként beállt Maravic állította be a végeredményt. A 92. percben lövése szerencsésen pattant meg egy hazai védőn és védhetetlenül vágódott a hazai kapuba.(0-2)

Sorozatban hatodik, míg a szezonban tizennegyedik győzelmét aratta a HFC csapata, amely legközelebb 2015. március 14-én az Algyőt fogadja a Városi Stadionban.

Csongrád megyei I.osztály 17. forduló
Makó,Erdei Ferenc Sporttelep 150 néző Vezette:Mihálik(Telek,Czirok)
Makó FC-HFC 0-2(0-0)
Makó FC:
Frank-Szilvási,Sarnyai(Bress,66’),Czebe(Mátó,64’),Kalász-Kovács,Varga,Pataki,Bakos,Pataki,Bány-Tóth A.(Tóth T.,74’)
Edző:Frank Csaba
HFC:Vígh-Tóth I.,Kökény,Brízik(Maravic,56’)-Király(Juhász,74’),Lazinica,Szilágyi(Varga,71’),Nagy-Nikutovic(Bertók,64’),Fábián(Marton,86’),Djordjevic
Edző:Bódi Attila
Gólszerző:Djordjevic(58’)Maravic(92’)

Bódi Attila:“Hasonlóan a múltheti mérkőzéshez nagyon meg kellett szenvedni a győzelemért. A hazai csapat szervezetten védekezett, bár ha az első félidőben megadják az érvénytelenített találatunkat talán könnyebb lett volna. Örülök, hogy ismét kapott gól nélkül zártunk, hiszen ez egy stabilitást ad a csapatnak. A játékunk még mindig nem az igazi,de a három pont a lényeg!”

Czibere Adrián