A központi költségvetésből valósult meg a vásárhelyi rendőrkapitányság gépjármű állományának bővítése – mondta el Dr. Rádi Norbert rendőr alezredes, kapitányságvezető. A közterületi állomány munkáját segíti ezentúl egy B osztályos Mercedes, amely rendőri jelzéssel felszerelt gépjármű és a körzeti megbízott tevékenységét könnyíti meg. A Skoda Oktavia típusú személygépkocsi pedig a baleseti helyszínelés során fogja a vásárhelyi rendőrök munkáját segíteni. Mindkettőt a múlt héten vette át a rendőrkapitány Papp Károly rendőr altábornagytól, országos főkapitánytól, illetve dr. Lukács János megyei rendőrfőkapitánytól.

Az autók a kor elvárásainak megfelelő felszereltséggel rendelkeznek, rendészeti blokkal, egységcsomaggal ellátott gépjárművek, így hatékonyabban szolgálhatják a rendőri munkát.

Már jelenleg is szolgálatban van egy Audi A3 limuzin típusú gépjármű, ami a bűnügyi részleg munkáját teszi hatékonyabbá.

A bővítésen túl lecserélték a még 2006-ban rendszerbe állított Skoda Oktaviát és Volkswagen autókat, illetve még két gépjármű érkezését várják az első negyedévben.

Égető Réka