A tatabányaiak játékosa, Mazák találata nyitotta meg a gólokat az első félidőben, amire a kényszerpihenője után visszatérő Zubai válaszolt hamar, de a hazaiak Diaz két góljának köszönhetően megszerezték a vezetést.

Az első játékrész elején maradt a Tatabánya vezetése, a vendégek aztán 9-9-re jöttek fel Robledo révén, majd Kallman góljaival a vezetést is sikerült átvenni. A folytatásban pedig mindvégig sikerült is megőrizni az előnyt, a félidei pihenőre 10-13-nál vonulhattak a csapatok.

A fordulás után a Pick-Szeged tovább növelte az előnyét, viszont a hazaiak még nem engedték el a meccset és visszaküzdötték magukat 1 gólos hátrányig. Az önbizalmuk viszont nem tarthatott ki sokáig, hiszen ezt követően zsinórban három szegedi találat következett, ezzel pedig ki is alakult a négygólos szegedi vendég siker.

Zubaiék legközelebb szerdán 18 órától az Orosháza ellen folytatja a rájátszást, amelynek első két helyezettje vívja majd egymással a bajnoki döntőt. A felsőházi folytatásban már az eddig SEHA-ligában vitézkedő Veszprém is résztvevője, a Szeged nagyellenfele szintén győzelemmel kezdett.

Férfi kézilabda NB I, rájátszás az 1.-6. helyért, 1. forduló

Tatabánya – MOL-Pick Szeged 22-26 (10-13)
Tatabánya, 1000 néző. Vezette: Tomecskó-Hunyadi Tamás, Unyatisznki Tamás.
Tatabánya: Paul – Harsányi 1, BOSKOVIC 4, Dénes 1, Katzirz, Mazák 2, DÍAZ 4. Csere:Boros (kapus), Bodó 4, Bartók D. 1, Törő 2/2, Muosavi, PÁSZTOR 3. Vezetőedző:Vladan Matic.
MOL-Pick Szeged: Wyszomirski – Prodanovic, BALOGH 5/1, BOMBAC 4/3, Zubai 4, Ilyés, KALLMAN 4. Csere: PARRONDO 5, Robledo 3, Blazevic, Ancsin, Vranjes 1, Vadkerti. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 3/2 ill. 4/4.
Kíállítás: 8 perc ill. 10 perc.

szcs

Fotó: szegedma.hu