Mint minden ünnephez, a nőnaphoz is kapcsolódnak tradicionálisan virágok, ilyen a frézia, és a tulipán, de minden tavaszi virág alkalmas arra, hogy köszöntse a hölgyeket. A virágok színeiben is meghatározó lehet a trend – idén a pasztellszínek dominálnak – a halvány sárgák, narancs árnyalatok, rózsaszínek, kékek visszafogott árnyalata. Talán a férfiakat az ejt igazán gondolkodóba, hogy kinek mekkora csokrot adjon – mivel illik megajándékozni egy munkatársat, egy ismerőst, barátot, és mit adhat a szerelmének, édesanyjának, nagymamájának. Nos, egy szál virág elegendő, de szívéhez közelebb álló hölgyeket egy igazi Úr, meglephet akár egy nagyobb csokorral is. Ez utóbbit inkább a családtagoknak illik ajándékozni. A csokorba tavaszi virágok kerülhetnek, vagy akár rózsa, ami bármelyik ünnepre remek választás. A cserepes virág is alkalmas a hölgyek köszöntésére, különösen akkor, ha például egy munkatársnak szánják, és nem biztos, hogy tudnak találkozni március 8-án, a cserepes virágok akár két-három napot is kibírnak gondoskodás nélkül – és ne felejtsük, hogy talán picit tovább tartanak, mint némelyik vágott virág. Egy cserepes tulipán, jácint, vagy a primula, százszorszép, amaryllis, fürtös gyöngyike, mini jázmin igazán kedves ajándék.

A tavaszi virágok nem csak a nőnapot, de az egész időszakot megszínesítik. A hagymás tulipánokat, jácintokat, úgy vigyük be a lakásba, hogy becsomagolva hagyjuk, hogy vegye át a lakás hőmérsékletét, és csak azután csomagoljuk ki, majd állítsuk őket világos helyre, és miután elvirágoztak, tegyük a hagymát száraz, hűvös helyre, azután szeptemberben kiültethetjük a kertbe vagy a balkon ládában hisz megfelelő gondoskodás mellett évről évre virágot hajtanak majd.

A tavaszi összeültetések is nagy sikernek örvendenek, a százszorszépeket, fürtös gyöngyikéket is összeültethetjük egy nagyobb cserépben. A campanulák, vagyis a harangvirágok is nagy reneszánszukat élik – fehér vagy lila színben remekül mutatnak. A tavaszi fagyoktól úgy védhetjük meg a balkonvirágokat, hogy egyszerűen figyeljük az előrejelzést és ha fagyokat mondanak a meteorológusok, akkor vagy takarjuk be őket, vagy éjszakára vigyük be őket fagymentes helyre.

A Margó Virág- és Ajándékboltban nem csak virágokat, de mindenféle dekorációs kelléket is megtalálunk. A tavaszi kopogtatókat, ajtódíszeket igényeink szerint úgy is elkészítik, hogy azt néhány kiegészítővel húsvéti vagy esetleg nyári ajtódísszé alakíthassuk. Sőt, ezeknek élő virágból készült különleges változatát is választhatjuk, hiszen a kis virágok fiolába téve több napon keresztül illatozhatnak az ajtón.

A Margó Virág- és Ajándékbolt – lassan 15 éve – megtalálható Hódmezővásárhelyen, a Szent István tér 8-as szám alatt. Az üzlet hétköznapokon 7.30-17 óra között, szombatonként 8 és 15 óra között, míg vasárnap 8-tól délig. Telefonon a  30/376-1490-as számon lehet érdeklődni és akár házhozszállítást rendelni.

Kiskata