A makói Grand Hotel Glorius adott otthont szombaton a térség vállalkozóinak hatodik alkalommal megrendezett báljának. Tóth István, a Maros-menti Vállalkozók Szövetségének elnöke örömmel fogadta, hogy ilyen sokan eljöttek az eseményre. Tréfásan megjegyezte: jövőre bővíteni kellene a hotel auláját, akkora az érdeklődés. A vállalkozók terített asztal mellett ezen az éjszakán elfeledhették a gondjaikat, s átadhatták magukat a szórakozásnak.

Rövid időre Lázár János is részt vett az eseményen. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az az igazi városmodell, melyben az önkormányzat nem ellenségnek, hanem partnernek tekinti a helyi vállalkozókat. Hiszen rájuk példaként lehet tekinteni, olyanokra, akik értéket teremtenek. A kormány ezért is támogatja azokat a kezdeményezéseket, melyekben a település vezetősége összefog a helyi vállalkozókkal és közösen munkálkodnak a község vagy a város előmenetelében.

Az Írisz Táncklub tagjai szórakoztatták a vendégeket. Szilágyi Annamária színművész és Kónya Krisztina énekművész vidám, békebeli darabokból adott elő részleteket. A jó hangulatról a Coco bongo zenekar gondoskodott. Előételként halvariációkat szolgáltak fel tésztakosárban, citromos vajmártásban. Főételként pedig konfitált kacsamellett kóstolhattak meg a vállalkozók gesztenyés röszti burgonyával, karamellizált bébirépával, valamint céklahabbal. Minden egyes étek mellé Balla Géza borász kínálta az aktuális bort, melyeket röviden jellemzett is.