Rajzpályázatot hirdettek a hódmezővásárhelyi Táltos Iskolában óvodások számára Mátyás maci téli álma címmel. Magát a mesét pedig az iskola diákjai és dolgozói írják hozzá. A gyermekrajzokat kiállítás formájában tekinthetik meg. Mi a díjak átadásán jártunk az iskolában, ahol a nagyszámú gyereksereg áhítattal nézte a több mint 150 beérkezett és kiállított rajzot, és örült a jutalmaknak. Változatos gyermekműsorral indult a picik hacacáréja, élvezhettünk szavalatot – egyénit és csoportosat –, furulyaszót és közös éneklést is tangóharmonikán kísérve.

Csikós Andreától, a leendő elsősök osztályfőnökétől és a rendezvény háziasszonyától, megtudtuk, borzasztó nehéz dolga volt a zsűri tagjainak, hogy kiválasszák a csöpp kezek alkotta, sok szép rajz közül a legszebbeket.

A legtöbbet beküldő a Szeremlei Sámuel Református Óvoda, akiktől sok színes rajz érkezett, így csoportban ők lettek a nyertesek.

Választottak különdíjasokat is: a StarKids Óvoda lett a „legtöbb eszközt felhasználó”-különdíjas; Villányi Ellát, a Kertvárosi Katolikus Óvodából pedig egyenesen a gyerekek találták érdemesnek a különdíjra.

A legjobb egyéni alkotás pénzjutalomban részesült. Pádábábámm, a nyertes: Kristó Petra

Zsűri segített a döntésben, az alsótagozatos-zsűri és az iskola szakkörös tanárai: Pápai Kata – keramikus, és a suli festője Kovács Katalin.

Egy kis füzetet fognak összeállítani, ami bekerül az iskolaújságba, és itt lehet majd a gyermekek által írt és illusztrált Mátyás mackó téli álma meséjét elolvasni, megtekinteni.

Még egyszer a nyertesek és nyereményeik:

Kristó Petra egyéni nyertes 5000 Ft-os vásárlási utalványt nyert.

A legtöbb rajzot beküldő csoport a Szeremlei Sámuel Református Óvoda Süni csoportja 10000 Ft-os vásárlási utalványt nyert.

A legtöbb rajzot beküldő óvoda a Kertvárosi Katolikus Óvoda 10000 Ft-os vásárlási utalványt nyert.

Különdíjasok:
Villányi Ella Júlia a gyerekzsűri ajándékcsomagját kapta.
A Starkids Óvoda gyermekei használták a legtöbbféle technikát, ezért kaptak ajándékcsomagot.

 

Gratulálunk a nyerteseknek és a szervezőknek is – a remek kezdeményezéshez!

 

G.