A keleti határ menti térség mindig is hátrányos helyzetű, elszegényedett volt, ezért is tartja fontosnak Lázár János, hogy a lehető legtöbb állami pénz jusson az itt élőknek fejlesztésekre. Csütörtökön a kiszombori művelődési házban rendezett fórumán arról beszélt a miniszter, hogy neki ez a legfontosabb küldetése. Külön kiemelte: az elmúlt húsz esztendőben Kiszombor nem halmozott fel adósságot, s ez elsősorban a polgármesterének. Szegvári Ernőnének köszönhető.

A hódmezővásárhely-makói választókerület képviselőjeként azt várja Lázár János a térség településeinek vezetőitől, hogy sorolják fel, miket szeretnének fejleszteni, megvalósítani. – Messziről jöttként, ne én döntsem el, kinek, mire van szüksége – mondta. Szegvári Ernőné meg is fogadta a tanácsát, s majd 4 milliárd forint összértékű tervet állított össze. A kisközség már 160 milliót meg is kapott, amiból kerékpárutat építenek, felújítják az idősek otthonát, a könyvtárat, a művelődési házat és a polgármesteri hivatalt. Emellett a zomboriak szeretnék, ha a Rónay-hagyaték valamennyi épületét rendbe tennék, valamint élet költözne a falaik közé.

A zomboriak kérdéseket is tehettek fel a politikusnak. Többen is – köztük Bakai Mihály is – a helyi szemétszállítás problémáit említették. Így többek között azt: a díjat miért nem a termelt szemétmennyiség után határozzák meg, illetve a szolgáltató túlszámlázását is kifogásolták. Lázár János megígérte, hogy utánanéz ennek, valamint elmondta, a kormány kísérleti jeleggel bevezetné az elszállítandó hulladék mérését, ami igazságosabbá tenné a díjfizetést.

Kérdésként az is felmerült a fórumon, hogy a kiszomboriak – a makóiakhoz hasonlóan – olcsóbban juthatnának hozzá a Hagymatikum szolgáltatásaihoz, vagy ők is annyi bérleti díjat fizetnének a város piacán, mint a helyi őstermelők. Lázár János elmondta, megbeszéli ezt Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel, hogy esetleg kiterjesszék a Makó-kártyát a kiszomboriakra is.