A farsangi rendezvénynek hagyománya van az iskolai életében, ami nélkül nem telhet egy tanév sem. Csütörtök délután az oktatási intézmény alsó tagozatosai, óvodásai és a fejlesztő iskolai képzésen résztvevők mulattak együtt a jelmezes mulatságon. Az idei évben a „Jégvarázs” címet kapta a farsangi kavalkád, amelyen a picik táncos jeleneteket, a nagyobbak pedig történeteket feldolgozó produkciókat mutattak be. A szülők a jelmezek elkészítésében és a szereplők megvendégelésében is segítettek – tudtuk meg Túriné Gál Anikó intézményvezető-helyettestől.

A maskarás eseményt egy magyar népmese nyitotta meg, amelyet hiba nélkül, fejből mondott el a mesemondó. Ezt követően színes előadások egész sorát tekinthette meg a lelkes gyereksereg: volt kacsatánc, katonás felvonulás, pingvines műsorszám, tündértánc és jégtündéres hóemberes produkció is; sőt valódi csoki fát, valamint tűzijátékos tortát is láthattak a részt vevők.

A rendezvényen idén is több mint százan vettek részt, amely jó hangulatban telt. A kicsik a műsor után tomboláztak, szerencsekerekeztek és egy igazi farsangi bálon mulattak.

Rozgonyi Ádám