Több hiányzó is akadt a szegedi oldalon. Nem játszhatott Zubai Szabolcs és Piotr Wyszomirski sem, valamint a Svájcban megsérült Niko Mindegia sem kapott lehetőséget – a játékos keresztszalag-szakadást szenvedett, így az idény véget ért számára.

Balabanék már a múlthéten bebiztosították alapszakaszbeli elsőségüket, így tulajdonképpen tétnélküli mérkőzést vívtak a Csurgó ellen. A meccs első felében egyik félnek sem sikerült elhúznia, egészen a 23. percig kellett arra várni, hogy a Csurgó két góllal is meglépjen.  Egy időkérését követően Vadkertiék sikeresen felzárkóztak, de a támadásban mégis több hibával játszottak. A Csurgó viszont ezt büntette és egy gólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

A második játékrészben aztán még jobban meglódultak a hazaiak, három gyors találat után már négy gólos fórt tudhattak magukénak. Erre már nem is igazán találtak ellenszert a Tisza-partiak, akik volt, hogy feljöttek két gólra, de ennél közelebb már nem jutottak.

Ezzel együtt a MOL-Pick Szeged most szenvedte el első vereségét, így a tabella élén jutott tovább a felsőházi rájátszásba, ahol már a nagy ellenfél Veszprém is részt vesz. Ők eddig a SEHA-ligában szerepeltek.

A szegediekre legközelebb február 22-én vár feladat. Akkor a dán Aalborg ellen játszanak az újszegedi sportcsarnokban, a BL csoportkörének záró fordulójában.

Férfi kézilabda NB I, 22. forduló

Csurgói KK-MOL-Pick Szeged 30-27 (12-11)
Nagyatád, 1500 néző. Vezette: Horváth P., Marton.
Csurgó: MIJATOVIC – GEBHARDT 4, Cavor 3, RATAJEC 4, Pordán 1, Lele 4/3, GAZDAG 5/1. Csere: Pallag (kapus), Szöllősi 3, Osztrusko 3, Borsos, Herbert, Nagy M., Oláh 2, Vadkerti G. 1. Vezetőedző: Sótonyi László.
MOL-Pick Szeged: Sierra – Bombac 2, Vranjes 3, Blazevic, PARRONDO 5, ILYÉS 4, Vadkerti A. Csere: Pásztor (kapus), Prodanovic 1, BALOGH 5/2, Ancsin 4, Källman 2, Robledo 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 5/4 ill 4/3.
Kiállítás: 8 perc ill. 2 perc.

szcs

Fotó: szegedma.hu