Idén kilencedik alkalommal rendezték meg a civil szerveződésből országos megmozdulássá fejlődött programsorozatot. A Kultúrházak éjjel-nappal szervezője a Magyar Népművelők Egyesülete, partnerek pedig a Közösségfejlesztők Egyesülete, a Kulturális Központok Országos Szövetsége és a Nemzeti Művelődési Intézet, illetve támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Több mint 400 közművelődési intézmény, 500 programjával vett részt a kezdeményezésben, köztük Székkutas is.

Székkutas települése az idei évben a helyi Olvasókör szervezte, évről évre megrendezésre kerülő teaestet bővítette ki, így egy három napon át tartó rendezvénysorozattal kapcsolódott be az országos programba.

A vasárnapi délutáni-esti programon a főszerep egyértelműen a táncé volt. Gyarmati Lívia Táncrend című dokumentumfilmjét tekinthették meg az érdeklődők, amelyet Antali Zoltán táncpedagógus kommentárjai színesítettek. A filmbemutató után a művész 40 éves pályafutására készült mozgóképes múltidézés jelentette az alapot a közös nosztalgiázásra. Antali Zoltán mesélt a táncos pályán eltöltött élményeiről, és szívesen válaszolt a kulisszatitkokkal kapcsolatos kérdésekre is. Kiváló előadásban és önfeledt hangulatban lehetett része a programon résztvevőknek.

A székkutasi rendezvénysorozatra közel 300-an látogattak el a három nap leforgása alatt, így igazán sikeresnek mondható ez a kezdeményezés – árulta el  Kovácsné Rostás Erzsébet, a székkutasi Olvasókör vezetője. A művelődési központ törzsközönségén kívül számos új arc vett részt a programokon – a kilátogatók mintegy egynegyede.

ÉR.