Az már biztos, hogy az alsóházi rájátszás tagja lesz majd az újonc Szeged KKSE a női kézilabda NB I-ben. A szegedi lányokra most zsinórban három hazai találkozó vár, elsőnek a Debrecen érkezik majd a Tisza-parti városba. Az odavágón az ősz egyik legszorosabb meccsét játszotta a Debrecen otthonában, akkor Barjánék 34-29-re maradtak alul szombati ellenfelükkel szemben. A Loki a nyolcadik helyen áll a tabellán 12 megszerzett pontjával, hat győzelmükből egyet arattak idegenben, az MTK otthonában tudott nyerni a Debrecen, de egyaránt egy góllal maradt alul például az Érd (25-24), valamint a Vác (30-29) otthonában is.

„Ezen a voltunk a héten ismételten, hogy a páros-hármas kapcsolataink előrébb lépjenek, egy magasabb szinten legyenek már hétvégén. Az ősszel egy jó hangulatú meccset játszottunk Debrecenben, úgy gondolom, hogy rendkívül jó stílusú kézilabdát játszik az ellenfelünk, dinamikus csapat. Rajtunk azért még érződni fog, hogy nem vagyunk 100%-os formában, de nagyon szeretnénk megszerezni az első győzelmünket, de elsődlegesen továbbra is az a cél, hogy egy újabb lépcsőfokra fellépjen a játékunk, és ahogy közeledünk a rájátszáshoz, egyre letisztultabb kapcsolatok legyenek a pályán. A belső pozíciókban, a két átlövő, valamint a beálló posztján, ami meghatározza a játékodat, az átlagéletkorunk húsz év, tehát ebből is adódik, hogy ez egy hosszabb folyamat lesz, még le tud tisztulni a játékunk. De ebből a fiatalságunkból adódik az, ami látszódik is rajtunk mindig, hogy harapunk, és küzdünk, ez jellemezni fog minket szombaton is. Remélem, hogy tudunk most annyira harapni, és fegyelmezettek lenni, hogy két pontot is adjanak ezért hétvégén” – mondta el portálunknak Marosán György, a Szeged KKSE vezetőedzője.

A szegedi tréner megerősítette azt, amire a tabella alapján is esély mutatkozik, azaz hogy egy hasonló mérkőzésre van kilátás szombaton, mint a Békéscsaba elleni találkozó, amelyen bár nagyot küzdött az SZKKSE, de végül egy góllal elvesztette a dél-alföldi rangadót. „Az abszolút nem volt reális, hogy nekünk a Siófok ellen lett volna keresnivalónk, a Siófok legutóbb öt góllal verte az osztrák Hypót európai kupamérkőzésen, ez is mutatja erejét. De itt a Debrecen ellen valóban egy hasonló meccsre számítok, mint a Békéscsaba elleni, remélem, hogy hasonló extra játékot tudunk nyújtani, mint akkor” – tette hozzá Marosán György.

A sérültekkel kapcsolatban jó hír, hogy Selmeci Sarolta olyan állapotban van, hogy vállalni tud a mérkőzésből néhány periódust, viszont ezúttal Hárs Adél egyetemi tanulmányai miatt nem állhat majd a csapat rendelkezésére. A héten Dora Lackovic bajlódott kisebb sérüléssel, de a hosszabb időre megsérült Albert Helgán kívül várhatóan a többiek játszanak a Debrecen ellen, így hazai pályán is bemutatkozhat a Siófokról igazolt Termány Rita, aki eddig csak vendégként lépett pályára az újszegedi sportcsarnokban.

Forrás: szegedma.hu