Persze nem eszik olyan forrón azt a kását, egy emberesebb hiba, vagy egy megemberesdő Villareal még okozhatja a Barcelona vesztét, de az előny mindenképpen a katalánoknál pihen.

Messi és Suárez is kezdő volt a mérkőzésen és rögtön támadásokkal kezdték a találkozót, eleinte eredménytelenül. A Villareal felkészült az órára és rendezett védekezett, az erejükből azonban ellentámadásra, kontrákra már nem futotta.

A 41. percben aztán Messi révén meg is született az első gól, az argentint Suárez szolgálta ki maradéktalan gólpasszal.  A félidő hajrájában ugyan majdnem egyenlített a Villareal, ez azonban még sem történt meg.

Nem kellett azonban sokat várni rá, ugyanis a fordulás után Manuel Trigueros szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, igazított egyet a labdán, lőtt, majd rohanhatott pacsiért a csapattársakhoz, hiszen meg lett az egyenlítő gól.

Az öröm viszont nem tartott sokáig, a Barcelona letámadott, Iniesta pedig visszaszerezte a vezetést. A folytatásban az előnyben lévő csapat volt a támadókedvű, a Villareal továbbra sem veszélyeztetett. A győzelmet végül a friss apuka, Gerard Piqué fejese biztosította be.

A másik elődöntő mérkőzésen a hétvégén pont a Barcelonától kikapó Athletic Bilbao játszott az Espanyollal 1-1-es döntetlent, ami inkább utóbbi csapatnak lehet kedvezőbb. Ezzel együtt pedig könnyen lehet, hogy katalán döntőnek örülhetünk a Király-kupa utolsó mérkőzésén.

szcs

Fotó: Reuters