A pénzügyőrök az 51-es számú főúton tartottak közúti ellenőrzést ahol megállítottak egy osztrák személygépkocsit, amelyet egy szerb férfi vezetett. A férfi az ellenőrzést végzők kérdésére elmondta, hogy jövedéki terméket nem szállít. A pénzügyőröknek a nyilatkozat elfogadását követően a jármű tüzetesebb ellenőrzésekor az utastérben feltűnt, hogy a gépkocsi tetőkárpitja alá valamit elrejtettek.  A tetőkárpit megbontása után a rejtekhelyről mintegy 1500 doboz adózatlan cigaretta került elő.

Ezzel egy időben Kelebián az AVALA nemzetközi gyorsvonatot vizsgálták át a pénzügyőrök. A vizsgálatot segítő szolgálati kutya több vasúti kocsi mellett jelzett. A kutya szimata ezúttal sem csalt, mivel három vasúti kocsi gumiütközőjéből összesen 1.200 doboz adózatlan cigarettát rejtett.

A pénzügyőrök a két ügyben a mintegy 3 millió forint értékű dohányterméket lefoglalták. A pénzügyi nyomozók az első ügyben a szerb férfi ellen, míg a vonaton elrejtett cigaretta ügyében ismeretlen tettes ellen költségvetési csalás miatt indítottak eljárást.

Forrás:

Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes

sajtóreferens