Hogy mi tesz egy vendéglőt háziassá? Elsősorban a szakácsok, akik törekszenek arra, hogy az otthon tanultakat a vendéglő konyhájába is átvigyék, és persze a nyersanyagok. Igyekszünk úgy vásárolni az alapanyagokat, mintha otthonra vennénk őket – mondta Valika.

Az étteremben, a menüsorban minden nap két féle levesből választhatunk – az egyik, mondhatjuk közkívánatra gyümölcsleves – illetve három főétel alkotja a menüt, de desszert is kerül minden nap az asztalra. A menüsor összeállításánál is mindig a változatosságra törekszenek, rendszeresen szerepel a kínálatban főzelék, hal, csirke, de sertés és marhahús is, a legkülönféleképpen elkészítve – sütve, rántva, töltve, göngyölve.

Az ételek készítésénél a Kistópart Vendéglőben arra is ügyelnek, hogy mindent hagyományos módon készítsenek el, és ne „időt és energiát spórolva”. Például, tudjuk, a szalagos fánk akkor lesz igazán tökéletes, ha legalább 20 percig verjük a tésztáját. Ez nehéz, embert próbáló feladat, de nem lehet elsumákolni, muszáj hólyagosra verni a tésztát, hogy jó legyen a végeredmény, és bizony a Kistópart Vendéglő szakácsai nem kímélik a fakanalat és az izmaikat. De ez csak egy példa a sok közül.

Ha szeretnék megkóstolni a Kistópart Vendéglő ételeit, akár a menüt, akár az a’la carte finomságokat, várják Önöket szeretettel Hódmezővásárhelyen, a Kistópart utca 2. szám alatt, nem messze a Nagyállomástól. Ha menüt szeretnének rendelni – akár már jövő hétre is, vagy esetleg holnapra, hívják a vendéglőt telefonon: 62/222-314 vagy 30/555-1765. Az előfizetéses menüt házhoz is szállítják, Hódmezővásárhely belterületén ingyenesen, de a fél 10-ig megrendelt aznapi menüt is kiviszik. Az étterem minden nap délelőtt 10-től várja a korgó gyomrú vendégeket, hétfőn 18 óráig, kedden, szerdán, csütörtökön 19 óráig, pénteken, szombaton 22 óráig, vasárnap pedig 15 óráig.

Kiskata