A hagyományokhoz hűen idén is az iskola sportcsarnokában rendezték meg a bált. A bejáratnál welcome drink várta az érkezőket, akik idén szilva pálinka és likőr közül választhattak.

Szedlák Renáta igazgató a bál megnyitóján elmondta, hogy kíváncsian várta a februárt, mivel sok jót hallott az iskola báljáról. Az igazgató személyesen is részt vett a bál előkészületeiben, és örömmel tapasztalta, hogy a hírek valóban igazak voltak.  „A tankerület szülői gárdája, kiegészülve a tantestülettel egy összetartó közösséget alkot, amely évről-évre bebizonyítja, hogy összefogással mennyi értékes és maradandó dolgot lehet alkotni. Nagy örömmel tölti el, hogy vezetőként részese lehet ennek a közösségnek. „A munkához elengedhetetlen a szülők támogatása” – tette hozzá. Olyan iskolát képzel el a jövőben, amelyről büszkén beszélnek a diákok, „ezt a célt elérni azonban csak folyamatos munkával lehet.” A folyamat kézen fogható eredménye a mindszenti önkormányzat által elnyert, közel 50 millió forintos támogatás, amelyből az iskolaépületbe kétrétegű, hőszigetelt üvegezésű nyílászárókat építenek be, utólagos homlokzati és padlásfödém szigetelést valósítanak meg, valamint napkollektorokat szerelnek fel.

Gémesné Wittich Szilvia tagintézmény-vezető elmondta, hogy az alapítványi bálon befolyt összegeket táboroztatásra, híradástechnikai eszközök vásárlására, valamint könyvtárfejlesztésére fogják költeni.

A vacsora előtt az iskolások táncos produkcióit tekinthette meg a közönség. A műsor változatos volt, a gyerekek többek között cha-cha-cha-t és kán-kánt is előadtak, de a Village People, Y.M.C.A című számára összeállított jelmezes koreográfiát is láthattak a résztvevők. Az ünnepi menü marhapörkölt volt, amely hat bográcsban főtt. Tombola is volt, a zenét pedig Nagy Tibor szolgáltatta.

A bálon jelen volt Tóthné Kecskeméti Katalin, tankerület vezető, és Zsótér Károly polgármester is.

Rozgonyi Ádám