Dr. Kószó Péter elmondta, hogy Hegedűs Zoltánnal közösen úgy döntöttek, hogy rendszeressé teszik az alpolgármesteri fogadóórákat, lehetőség szerint azokat egy napra időzítve. A keddi alkalmon megosztották a feladatokat: a műszaki jellegű problémákkal Hegedűs Zoltán, míg a népjóléti kérdésekkel dr. Kószó Péter foglalkozott, aki elmondta: a legkülönbözőbb élethelyzetekkel találkoztak a fogadóórán. Példaként említette meg, hogy egy 47 éves nagymamára maradt 2 éves unokája, a gyámügyi eljárás pedig még folyamatban van. Ez idő alatt az önkormányzat segít a bajba jutott hölgyön.

„Az önkormányzat azért van, hogy a lakosok segítségére legyen” – mondta el hírportálunknak Hegedűs Zoltán, akihez többek között segély– és lakásügyben fordultak segítségért a vásárhelyi lakosok. Volt olyan is, akinek a háza lakhatatlanná vált, ezért az önkormányzat kérelmet írt lakás biztosításához. A lakáskérelmeket február 11-ig lehet leadni. Az alpolgármesterhez felajánlás is érkezett: egy Zrínyi utcai lakos vállalta, hogy a Bodzás út menti levágott benyúló gallyakat és bokrokat elszállítja.

A tízmilliós keret, amely 300-400 családnak tette lehetővé tüzifa biztosítását, elfogyott. Száradék, fanyesedék gyűjtésére a Kása és egyéb vásárhelyi erdőkben van lehetőség, erdész kíséretével.

Az önkormányzat élelmiszercsomagokkal segít a rászoruló családokon – tudtuk meg dr. Kószó Pétertől.

Rozgonyi Ádám