Dr. Kallai Árpád, a vásárhelyi és a makói kórház főigazgatója ismertette: a 800 milliós, Európai Unió által támogatott beruházás legfontosabb elemei közé tartozott a központi sterilizáló korszerűsítése, egy 274 férőhelyes központi öltözőblokk és bérmosodai fogadóhelyiségek kialakítása, valamint egy új központi betegirányító rendszer létrehozása akadálymentes személyfelvonó kialakításával. Új központi vizesblokkot építettek ki és az “A” épületben két lépcsőház közötti területet újították fel. A több modulos fejlesztési koncepció részeként a jelenlegi “A” főépületből egy aktív betegellátó központot alakítottak ki. Jelenleg bevezetés alatt áll a központi sterilben, egy moduláris felépítésű 10 felhasználóhelyes rendszer, amely a betegellátó osztályoktól indulva követi nyomon a sterilanyag körforgását.

Almási István polgármester beszédében örömét fejezte ki, hogy a beruházás megvalósulhatott. – Fontosnak tartjuk, hogy Magyarországot versenyképessé tegyük. Ehhez az egészségügyi rendszerünknek is kiemelkedőnek kell lennie – mondta a település első embere.

Mint hozzátette, a jövőben is fejlesztik a kórházat. Ötszintes tömbépületet építenek, valamint új parkolót alakítanak ki. Olyan komplexumot szeretnének kialakítani, amelyben a lehető legmagasabb szintű betegellátás zajlik.

Zombor Gábor gratulált a fejlesztéshez. Örömtelinek nevezte, hogy a kormány 500 milliárdot fordít az egészségügyi infrastruktúra fejlesztéséhez. – A hódmezővásárhelyi modellre lehet támaszkodni, ugyanis itt olyan fejlesztések történtek, amelyeknek köszönhetően a kórház nagy területet szolgál ki – mondta az államtitkár.

Megyeri József