– Hogyan érzik magukat a három vereség után?

– Senki sem szeret veszíteni, így elég rosszul érezzük magunkat az utóbbi hetek miatt. Ennek azonban van egy motiváló oldala is, mégpedig az, hogy az eddiginél is elszántabban edzünk, szinte a földet kaparva várjuk a következő mérkőzéseket, hogy újra sikerrel hagyjuk el a pályát.

– Mennyire lesz nehéz talpra állni?

– Nem mondanám, hogy nagyon nehéz helyzetben vagyunk, tudjuk, hogy ez a sport olyan, mint a többi: egyszer fenn, egyszer lenn. Viszont, ha valaki nagyon talpra akar állni, akkor az sikerül is. Mi pedig nagyon akarunk, az hogy ez mennyire lesz könnyű, vagy nehéz, egyáltalán nem számít.

– Mi kell ahhoz, hogy minden visszazökkenjen a régi kerékvágásba?

– Csak játszanunk kell a saját játékunkat. Agresszíven védekezni és támadni, no meg odafigyelni az edzők utasításaira. Ha ez meglesz, akkor nem lehet gond visszatalálni a győzelem útjára.

– Mire számít a kecskeméti fiatalok ellen?

– Nagy küzdelem lesz az utolsó pillanatokig. Mindent bele kell adnunk, hogy megszerezzük a 10. diadalunkat a bajnokságban. Ha mi akarjuk robban a győzelmet, akkor hétfőn már 10 győzelem áll a nevünk mögött a tabellán. Nagyon keményen dolgozunk, hogy ez így történjen, ráadásul mindenkiben érzek egy kis plusz motivációt, ami mindig jól hat a teljesítményre.

– A Kosársuli rutinos centere, Kukla Zsolt néhány hete kidőlt egy térdsérülés miatt, tulajdonképpen azután tört meg a győzelmi sorozatuk. Ennyire érzik a hiányát?

– Zsolt nagyon tapasztalt, és elszánt kosaras, így mindig hiányzik, ha nincs ott a pályán. Remélem hamar felépül. De addig is tovább kell tenni a dolgunkat, és igazi csapatként harcba szállni a sikerekért.

A Vásárhelyi Kosársuli – Mercedes-Benz Gyár KA NBI B csoportos bajnoki találkozó január 25-én vasárnap 18 órakor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban. A belépés a két főszponzornak, a Takarékbank Zrt-nek és a Magyar Földgáztároló Zrt-nek köszönhetően továbbra is ingyenes!

Forrás: Martonosi János

Fotó: Damó Adrienn