A makói Kórház utcai rendelőintézet felújítása miatt leszerelték az emlőszűrő berendezést. Hamarosan a szűrőbuszok veszik át a feladatait.

„A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó integrációját támogató struktúraváltás” elnevezésű projekt keretében újítják fel a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház, a Kórház utca 2. szám alatti rendelőintézete földszintjét – tudtuk meg.

A felújítás az itt működő radiológiai osztály tevékenységét is érinti, mely miatt a mammográfiás berendezést ma, a felújítás időtartamára, leszerelték. A munkálatok ideje alatt a mammográfiás szűrést a mobil szűrőállomáson (szűrőbuszon) fogják elvégezni. A buszt a makói tagkórház udvarára azonban csak tavasszal telepítik, hiszen az időjárási viszonyok csak ekkortól teszik lehetővé a használatát.

Ezért az átmeneti időszakban a mammográfiás diagnosztikát a vásárhelyi kórházban biztosítják a betegeknek. A vizsgálatra a 62-532-274 telefonszámon máris lehet időpontot kérni.

Az intézmény vezetése a makói tagkórház udvarára telepített szűrőállomás (szűrőbusz) működésének megkezdése előtt időben értesíti majd a makóiakat és a járás településein élőket, hogy milyen telefonszámon lehet majd a szűrésre időpontot egyeztetni. Az emlődiagnosztikai klinikai vizsgálatokat azonban a busz üzembe helyezése után is a hódmezővásárhelyi tagintézményben végzik.

A kórház vezetése minderről Makó és vonzáskörzete háziorvosait egyébként előzetesen már tájékoztatta.

Forrás és fotó: makohirado.hu