A hazaiak kezdték jobban a bajnokit, már 7-0-ra vezettek, amikor Rostás Imre betalált, majd az első játékrészben 8-at termelő Varga és Czibere vezérletével 13-nál utolérték a viharsarkiakat. A kisszünetig viszont nem sikerült fordítani.

23-22-nél indult a második periódus, de majd három percig egyik háló sem rezdült meg, ekkor Béres szórt egy középtávolit. Czibere és Varga vitte a prímet a vendégeknél, akiknek megint sikerült felzárkózni, ám az újabb villanásával már 19 pontnál járó Komával nem nagyon tudtak mit kezdeni. Csak a félidő előtt kicsivel, 43-43-nál egalizáltak a kék-sárgák, de a pihenőre már 1 pontos hátránnyal vonultak. (51-50)

A harmadik játékrész elején a tavaly még a ZTE-ben játszó Koma Dániel vette hátára társait, továbbra sem találtak ellenszert vele szemben Nyilasék. Ráadásul Béres és Farkas góljaival már 5-re növelte a differenciát a Békés, de Varga duplájával ismét minimálisra csökkent a különbség. Vejinovicsénak folyamatosan kapaszkodniuk kellett, mivel a vendéglátók újra és újra eltávolodtak tőlük. Két perc volt a zárójátékrészig, amikor 69-58 állt az eredményjelzőn, időt kért dr. Elek András, de ez sem segített.

11 pontot kellett volna ledolgoznia a Vásárhelynek az utolsó negyedben, Vejinovics, Czibere, valamint az egyre több szerephez jutó fiatal Rostás Gábor kosaraival befogták ellenfelüket. Erre Farkas hármassal, míg a korábban Hódmezővásárhelyen pattogtató Babut közelivel kontrázott. (78-71) Ezután nem tudott megújulni a Kosársuli, így a csapat a kilenc mérkőzésből álló győzelmi sorozata után elszenvedte első vereségét, de még vezeti a keleti csoportot.

Békési SzSK – Vásárhelyi Kosársuli 91-81
(23-22, 28-28, 22-12, 18-19)

NBI/B csoport 10. forduló, Békési Városi Sportcsarnok, 300 néző.

Vezette: dr. Szakáll I., Vida J. és Gyurka T.

KOSÁRSULI: VEJINOVICS 17/3, Rostás I. 10, Vas 3, Nyilas 7/3, VARGA 17,
Csere: ROSTÁS G. 10, Genal -, CZIBERE 15/6, Gruda 2.

Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Dr. Elek András: „Csak gratulálni tudok a Békésnek, jól játszottak. Sajnos bedobóink sajnos ezúttal sem álltak a helyzet magaslatán.”

Forrás: Martonosi János