– A nyakára teljesen rátekeredett a szatyor. Elképzelhetőnek tartom, hogy valaki a zacskóba tette a kutyát és úgy helyezte a konténerhez, ugyanis biztosan nem tudta volna azt így magára csavarni – mesélte Gruberné Farkas Olga, aki azonnal eldöntötte, hogy befogadja az állatot.

A kis négylábú nagyon sírt és alá akart bújni a szemetesnek. Több mint tíz percbe telt, míg Olgáék elnyerték a bizalmát annyira, hogy közel tudjanak hozzá kerülni és be tudják tenni az autójukba.”Nagyon felkavaró érzés volt” – mondta az asszony.

Pénteken mi is meglátogattuk a kis túlélőt. A ránézésre három-négy hónapos eb tacskó keverék lehet. A Tavasz utcai házról hamar kiderül, hogy állatbarátok az ott élők, ugyanis a kapun belépve rögtön két kutya fogad bennünket, a lakásban pedig három cica él.

Olga és férje, Lajos Buksinak nevezték el a szerdán talált szuka kiskutyát. – Még bizalmatlan egy kicsit, de már látszik, hogy nagyon játékos, és azt szeretné, ha csak vele foglalkoznánk. Rendkívül szeretetéhes, és imádja, ha a középpontban van – jellemezte a házaspár Buksit, aki nagyon szeret enni: a konzerv, a száraz eledel és a májas kenyér is ízlett neki.

Olga és Lajos szinte biztosak abban, hogy este kötötték ki a temetőbe a kutyát és abban is, hogy aki ezt a szörnyűséget tette, annak az volt a célja, hogy valaki rátaláljon – ugyanis az egyik forgalmas út mellett hagyta magára a mínusz fokokban.

Gruberéknél nem ez volt az első eset, hogy befogadtak szomorú sorsú állatokat: már két macskának is otthont adtak. Most azonban segítséget kérnek. – Szeretnénk, ha nálunk maradna Buksi, azonban Boglárka, a több mint tízéves kutyánk már nehezen fogadja el új társát. Aki be szeretné fogadni, az  a Tavasz utca 27/A alatt érdeklődhet – ismertette Olga, aki hozzátette: csak olyan helyre engedik, hogy elvigyék a kutyát, ahol tudják, hogy jó helye lesz.

Megyeri József