A IX. Károly, francia király udvari orvosaként tevékenykedő Nostradamust nemcsak pestisdoktorként ismerték a kortársai, hanem híres volt a látnoki képességéről is, aminek köszönhetően a történelem egyik meghatározó alakja lett, és a hírneve a mai napig töretlen.

Nostradamus összeírta az emberiség jövőjét érintő jóslatait, és megjelentette azt „A próféciák” című művében, 1555-ben. Ezek közül a jóslatok közül, már több is teljesült az évszázadok során.Ha hiszünk Nostradamus látnoki képességeiben, ha nem, azt nem tagadhatjuk, hogy megjósolta többek között a 2001. szeptember 11-én bekövetkezett terrortámadást, a Kennedy testvérek megölését, és Hitler felemelkedését.

Nostradamus követői minden évben közzéteszik, hogy az adott esztendőre mit jósolt a látnok. Ez idén sem maradt el.

Nostradamus 4Nostradamus szerint 2015-ben sem maradunk katasztrófák nélkül. Az egyik például egy hatalmas földrengés lesz, ami az Amerikai Egyesült Államokban fog bekövetkezni. A földrengés óriási humanitárius katasztrófát idéz elő.

A második vészjósló előrejelzés az, hogy kitör a Vezúv, ami Olaszországon kívül, Európa más országaira is hatással lesz.

A harmadik jóslat szerint meghatározó, globális pénzügyi válság sújtja az emberiséget.

A negyedik jóslat kissé elrugaszkodik a valóságtól, ugyanis ebben az áll, hogy a halottak felkelnek a sírjukból, mert nincs több hely a pokolban. Habár ez elég hihetetlen, azt azért el kell ismernünk, hogy naponta látjuk, hogy mennyi gonoszságot követnek el az emberek, tehát már nem lenne csoda, ha a pokol kitenné a „Megtelt” táblát.
A próféta azonban jó dolgokat is jósolt 2015-re.

Ezek között szerepel például, hogy a tudósok feltalálják a fiatalság elixírjét, aminek hatására akár 200 évig is élhetünk. Ilyen körülmények között egy 80 éves ember egy 50 évesnek fog megfelelni. Ennek ellenére a legtöbben nem fogjuk megélni ezt a kort, mert a napsugárzás miatt idő előtt meghalunk.

A próféta azt is 2015-re datálta, hogy lebomlanak az emberek és állatok közötti kommunikáció sorompói, valamint lesznek olyan nyugati országok, ahol megszűnik az adó és az illeték.

Nostradamus jóslatai tehát nem elképzelhetetlen dolgokat jeleznek előre, ám amennyiben mégis kételkednénk, akkor lássuk, hogy a prófétának mely jóslatai teljesültek be 2014-ben!

1. Oroszország békét teremt: Nostradamus szerint, amennyiben az oroszok „nem” kötnek szövetséget Európával és a nyugattal ennek a háborúnak az elején, akkor egy északi király Aquilon-ból (Oroszországból) végül segít, hogy a dolgok jobbra forduljanak.

A múltban az Egyesült Államok és Oroszország sohasem állt szemtől szembe egymással, különösen a szíriai konfliktus során, ezért érdekes lesz látnunk, hogy a prófécia hogyan valósul meg.

Mint tudjuk, tavaly kitört a krími háború, ám vajon ez vezet-e el a Nostradamus által látott békéhez? Ezt még nem tudhatjuk, de sejthetjük, hogy Oroszország dominálni akar.

2. Izrael sorsa: Nostradamus jóslata szerint Izrael sorsa a mai napig tisztázatlan. A próféta 34. bekezdésében az áll, hogy Jeruzsálemet minden oldalról megtámadják, és a nyugati haditengerészeti erők (az Egyesült Államokból és más Újvilági nemzetektől) segíteni fognak jövőbeni ellenségeik elleni harcukban.

3. A pólusok olvadni fognak: Naponta hallunk a globális felmelegedésről, a jégtáblák olvadásáról, tehát ez a jóslat északon már elkezdett beteljesülni. Délen viszont még elég fagyos az idő, és nincs hír arról, hogy drasztikusan nőne a hőmérséklet.

4. A Fehér Ház játékai: Nostradamus azt is megjósolta, hogy a Fehér Ház a háborúval játszik, és azt tervezi, hogy elpusztítja a világot, kezdve az arab világgal. Ahogy láthatjuk ez a jóslat is teljesül, hiszen az USA már betette a lábát Afganisztánba és Irakba, hogy „demokráciát” teremtsenek, ám annak még se híre, se hamva, miközben a terrorizmus egyre nagyobb méreteket ölt a világon.

5. A világ vége: Erre kétértelmű jóslatot írt le Nostradamus, mert azzal azt hiteti el, hogy az iraki háború/invázió volt az első komoly jele annak a mi időnkben, hogy közeledik az apokalipszis. Ezt azért kell fenntartásokkal kezelnünk, mert korábban például a Maják világvége jóslata sem teljesült.

Nostradamus 36. Robbanások a Közel-Keleten: Szomorú, de Nostradamus ezt telibe találta, ugyanis azt jósolta, hogy sok robbanás fog bekövetkezni az egész közel-keleti térségben, és azt mondta, hogy repülőgépek fognak aláhullani az égből.

Az elmúlt két évben drasztikus mértékben romlott a helyzet a Közel-Keleten, ahol mindennaposak a robbanások, zavargások. Korábban az Arab Tavasz fokozta a polgárháborút több, mint 10 országban, amelyek között volt Tunézia, Egyiptom, Bahrein, Szomália, Líbia és Szíria. Mint tudjuk, ezekben az országokban még mindig állandóak a harcok.

A repülőgépekről sem tévedett Nostradamus, hiszen tavaly például a Malajziai Légitársaság 370-es járata tűnt el, egy másik járatukat pedig Ukrajna felett lelőtték. Nem rég pedig az Air Asia járata zuhant le.

7. Lángokban a Közel-Kelet: A jóslat szerint fel fogják gyújtani a benzint és az olajat az Öböl-államokban a Közel-Keleten.

8. Szokatlan bolygóegyüttállások: Nostradamus azt is megemlítette a jóslatai között, hogy a szokatlanbolygóegyüttállások és egyéb csillagászati típusú változások nagyon nagy változásokat indítanak be a Földön.

9. Szokatlan időjárási jelenségek: Szokatlan időjárási eseményeket és természeti kataklizmákat / katasztrófákat is előre jelzett a próféta, aki szerint ezek tovább fokozódnak. Nostradamus előrevetítette, hogy a „Víz úgy fog emelkedni, ahogy a föld fog aláhullani”.

10. Obama: Az utolsó elnök: Nostradamus szerint Obama lesz az USA utolsó elnöke. Ez azt jelenti, hogy a szuperhatalom csillaga leáldozóban, és ezt a rangot át kell adnia valaki másnak. Lehet, hogy éppen Oroszországnak, vagy Kínának, esetleg Észak-Koreának?

Forrás és fotók: hir.ma